29 de juny 2008

'Estriptis' despulla sis creadors al Teatre Borràs



www.lamalla.net
23 de juny de 2008

JOSE SOLER

Sis propostes diferents, sis idees del nu com a expressió artística amb perspectives i estètiques molt variades. Aquest és el joc que proposa l'obra Estriptis, que es podrà veure a partir d'aquest dimarts al Teatre Borràs de Barcelona durant quatre setmanes. Estrenat al passat festival Temporada Alta de Girona, el muntatge aborda des de distintes disciplines les obsessions amb el nu de creadors com Mario Gas, Carlus Padrissa, Andrés Lima, Jaime Chávarri, Rafael Amargo o Sol Picó. L'òpera, el circ, la dansa i el teatre es donen cita en aquest muntatge que en tan sols 80 minuts reflexiona sobre el nu sense que hagi de tenir per força un caràcter eròtic.

Uns ballarins flamencs amb els peus despullats en una coreografia que barreja el flamenc amb l'òpera de Mozart és l'espectacle que obre la proposta Estriptis. Dirigits per Rafael Amargo, aquests ballarins donen pas al segon espectacle, que signa Jaime Chávarri. El director de cinema proposa un muntatge que té com a eix “l'amor impossible entre una domadora de circ i un cavall”, segons ha explicat en la roda de premsa de presentació d'Estriptis.

El tercer muntatge en sortir a escena és la proposta de Carlus Padrissa (de La Fura dels Baus), que al ritme d'una cantata simbolitza la consumació de la unió entre dos amants. La dansa de la valenciana Sol Picó precedirà aquest muntatge amb una coreografia en què una ballarina es va desprenent de les seves pròtesis del cos mentre es puja per les partes.

Serà Mario Gas el responsable de la cinquena peça, una reflexió sobre l'estriptis que fan totes les dones quan arriben a casa, donant pas a la darrera i sorprenent proposta d'Andrés Lima (Animalario), centrada en una nit de noces antropòfaga en la que un matrimoni comença menjant-se a petons i acabarà a queixalades.

Aquestes sis propostes formen part de l'espectacle Estriptis, una reflexió al voltant del concepte de nuesa com a vehicle d'expressió i que es pot veure a partir del demà al Teatre Borràs de Barcelona. L'obra estarà en cartell només quatre setmanes en horari de dimarts a divendres a les 21h, dissabtes a les 19.30h i 22h; i els diumenges a les 19.30h. Els preus de les entrades van dels 24 als 29 euros.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...