27 de juny 2008

La pedrera de la Sala Cabañes presenta “Jo en vull 18”, un musical sobre els problemes de l’adolescència



Avui es representa el muntatge realitzat pels alumnes del darrer curs de la Saca i dirigit per Xevi Ribas

Una part de l’última fornada de joves actors de la Sala Cabañes, després de mitja vida junts, acaba aquest any el primer cicle de formació teatral a la Saca, l’escola de teatre de l’entitat. Tenen 15 anys i han plasmat en una obra la seva realitat quotidiana. Amb el títol de “Jo en vull 18”, l’espectacle es representarà el proper dissabte 28 a la Sala Cabañes.

“Jo en vull 18” és un espectacle musical sobre l’adolescència vista a través dels ulls dels propis adolescents. Sota la premissa que, amb 15 anys, qualsevol petit detall es pot convertir en un problema mundial, l’obra aborda en clau d’humor el dia a dia dels adolescents: la necessitat d’un espai propi, els conflictes amb els pares, l’escola, els amics, les activitats extraescolars, etc. El muntatge segueix una estructura basada en els dies de la setmana: cada dia se centra en un personatge i un aspecte diferent de l’adolescència.

Anna Carbonell (Raky), Clara de Ramon (Beth), Martí Grané (Ivan), Helena Martínez (Maria Montserrat), Pol Martínez (Andreu) i Estel Sala (Àgata) interpreten una obra sobre ells mateixos i els seus conflictes quotidians. Han estat ells i altres companys de generació, tots ells actors i actrius de la Saca, els qui han escrit el guió de l’obra, que conté música en directe, coreografies, titelles i sistemes multimèdia. També n’han dissenyat el vestuari, els llums, l’escenografia, han escrit les lletres de les cançons, han construït les titelles, etc. El seu professor de l’últim curs de la Saca, Xevi Ribas, els ha tutorat tot el procés de creació i dirigeix l’obra.

“Jo en vull 18” pretén mostrar la realitat del món adolescent des del seu interior: són ells mateixos els qui l’expliquen. Vol compartir i transmetre el resultat de les seves experiències vitals, les seves contradiccions diàries i les seves preocupacions amb altres joves i, sobretot, amb aquells que els aguanten. L’espectacle es representarà en sessió única el dissabte dia 28.

Dia: Dissabte, 28 de juny
Hora: Nou del vespre (21h)
Lloc: Sala Cabañes (La Riera, 110-120)
Preu: 5 euros
Informació i reserves: 93.790.12.13 (de 17 a 20h)

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...