27 de juny 2008

'Dos de dos' aborda la intolerància davant dels immigrants a Catalunya

www.elperiodico.cat
20 de juny de 2008

• L'Espai Brossa ofereix aquesta obra "políticament incorrecta"

YETLANECI ALCARAZ
BARCELONA
Dos de dos, una obra "políticament incorrecta", segons les paraules de la seva protagonista, Teresa Urroz, i del seu director, Joan Castells, arribarà el 26 de juny a l'Espai Brossa com a part del projecte T6, que promou el Teatre Nacional de Catalunya. Escrita pel dramaturg Albert Mestres, planteja una realitat que, segons la seva opinió, molts no volen reconèixer: que a Catalunya la immigració és rebuda amb un grau "extrem" d'intolerància.
"Precisament el que posa de manifest (l'obra) és que és veritat que des de Catalunya, des de la realitat personal de cada un dels catalans, és un tema que portem molt malament i amb molta intolerància", va assegurar Joan Castells.
La vida d'un típic matrimoni català de classe mitjana format per l'Helena i el Manelic --interpretats per Teresa Urroz i per Jaume Bernet-- es veu alterada i distorsionada amb l'aparició de Rajid --interpretat per Irfan Cheema Chudhary Muhammad--, un immigrant pakistanès que es relaciona sentimentalment amb la dona.
Aquesta presència funciona com a símbol de la irrupció de la realitat exterior en la cultura catalana, va explicar Castells. D'una manera senzilla i amb bastant humor com a ingredient, Dos de Dos posa el dit a la nafra d'aquest problema.

'ELS ALTRES'
"El missatge és que la societat catalana, o part d'aquesta, no està preparada ni disposada a assumir amb naturalitat el tema de la immigració. El conflicte no és extrapolable al cent per cent a la situació actual, però reflecteix una realitat important i que cada dia es manifesta més en els moments en què es troba amb la realitat familiar i quotidiana", va afegir Castells.
Durant la presentació de la peça, Albert Mestres va explicar que malgrat l'aparent senzillesa de l'obra, inclou una complexitat al ser un tema que implica "els altres". Per això, va decidir enfocar la temàtica des del punt de vista català.
Dos de dos està escrita especialment per ser presentada a l'Espai Brossa i és el tercer treball en què fan tàndem l'escriptor Albert Mestres i el director Joan Castells. Incorpora a més elements del folklore i la gastronomia catalans.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...