29 de març 2008

El Cirvianum de Torelló uneix el prestigiós violí de Malikian amb l’humor i la bogeria

www.osona.com
28 de març de 2008

La companyia Yllana i el prestigiós violinista libanès Ara Malikian s’uneixen per presentar “PaGAGnini”, un espectacle que reuneix en un mateix pla l’humor i la bogeria d’Yllana i la música, a través del virtuosisme de quatre grans músics, capitanejats pel mestre Ara Malikian. “PaGAGnini” repassa alguns moments àlgids de la música clàssica fusionada amb altres estils musicals, tot aconseguint un divertit i sorprenent Des-concert. El grup teatral pretén reinventar la manera de concebre un recital, i arribar al gran públic que descobrirà en els passatges musicals una mirada diferent.
L’espectacle es podrà veure aquest dissabte, dia 29 de març, a partir de les 9 del vespre, al Teatre Cirvianum, en el marc del cicle de música que patrocina el Grup Bon Preu-Esclat.

L’espectacle ha estat dirigit per David Ottone i els intèrprets són Ara Malikian, Eduardo Ortega, Thomas Portion i Gratxot. El responsable del Teatre Cirvianum, Pep Tines, afirma que el muntatge és, alhora, “un magnífic concert i un espectacle hilarant, amb gags un darrere l’altre”.

La trama argumental d’aquesta obra comença quan un quartet de corda es disposa a oferir un concert de repertori clàssic, però els seus integrants no semblen entendre’s del tot i els conflictes entre ells surten a la llum, en plena actuació. Es tracta d’un concert embogit, frenètic, en el que els quatre músics competeixen entre ells per fer “el recital perfecte”. “PaGAGnini” ha estat concebut com un espectacle gestual i musical, sense diàlegs, al llarg del qual es succeeixen composicions de grans genis de la talla de Mozart, Pachelbel, Chopin, Boccherini, Paganini, Falla..., però que també s’acosta a gèneres musicals ‘populars’, convertint el violí en altres improvisats instruments.

La companyia Yllana (amb base d’operacions a Madrid) va néixer el 1991 i des d’aleshores ha produït tretze espectacles propis: “¡Muu!” (1991), “Glub, Glub” (1994), “666” (1998), “Hipo” (1999), “Rock and Clown” (2000), “Spingo” (2001), “Splash!” (2002), “Star Trip” (2003), “Los Mejores Sketches de Monty Python” (2004), “Olimplaff” (2004), “La Cantante Calva” (2005), “¡Buuu!” (2006) i “PaGAGnini” (2007). Aquests muntatges s’han representat en més de 29 països de tot el món.

En aquest espectacle, la companyia ha unit el seu talent amb el virtuosisme d’Ara Malikian, reconegut per la crítica especialitzada com un dels més brillants i expressius violinistes de la seva generació. Nascut al Líban en el si d’una família armènia, Ara Malikian va començar de molt jove amb el violí, a l’extrem que va fer el seu primer concert amb només 12 anys. Ha estudiat en institucions del prestigi de la Hochschule für Musik und Theater Hannover o la Guildhall School of Music and Drama de Londres i ha estat guardonat amb prestigiosos premis arreu del món. Posseïdor d’un estil propi, forjat a partir dels seus orígens i riques vivències musicals, el seu violí s’alça com una de les veus més originals i innovadores del panorama musical actual.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...