29 de març 2008

El Lliure redefineix el conte del príncep i la granota amb la peça 'Yvonne'



www.lamalla.net
25 de març de 2008

JOSE SOLER
Diuen que era una princesa lletja i sense cap encant que es va acabar casant amb un príncep ben maco... Però no tot van ser anissos ni pastissos, a partir d'aquell moment van començar els problemes de convivència i el rebuig per part d'una cort que mai no va acceptar aquesta unió. Amb la peça Yvonne, la princesa de Borgonya (1958), el dramaturg polonès Witold Gombrowicz va voler modificar l'esquema clàssic dels contes, endinsant-se en unes intrigues de palau amb les que volia parodiar la tragèdia del Hamlet shakespearià. L'obra arriba demà al Teatre Lliure en l'adaptació que Joan Ollé ha preparat. Un muntatge que "combina Shakespeare, el drama romàntic, l'opereta i el vodevil", segons el mateix director.
Sala Fabià Puigserver (Teatre Lliure). Fins el 27 d'abril. De dimarts a dissabte a les 20.30h. Diumenge a les 18.30h. Preu: entre els 18 i els 24 euros.

Un fet que perverteix l'esquema clàssic dels contes i que acaba en tragèdia. Així va concebre fa mig segle el dramaturg Witold Gombrowicz la peça Yvonne, la princesa de Borgonya(1958), text que arriba al Teatre Lliure de la mà del director català Joan Ollé i interpretat per Rosa Muñoz i Iván Benet en els seus papers principals.

El muntatge narra com un jove príncep, avorrit de la seva quotidiana i buida existència, decideix contraure matrimoni amb una noia poc agraciada físicament, sense cap tipus d'encant i allunyada de la noblesa. La decisió alterna el dia a dia de la cort, que no accepta aquesta unió i que acusarà la jove Yvonne d'haver comès un assassinat en el passat. L'única solució possible és la seva mort però aquesta ha de tenir la dignitat que correspon a la seva nova condició de princesa. Decideixen, per tant, simular un accident.

Yvonne, la princesa de Borgonya transcorre així com "una sàtira despietada del poc que som els humans", segons paraules del mateix Joan Ollé que defineix la peça com "maquiavèl·lica perquè ensenya les clavegueres i les necessitats polítiques del poder".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...