29 de març 2008

Dia Internacional del Teatre a Mataró




El passat dijous 27 de març es va celebrar a Mataró el dia Internacional del Teatre.
Sota el títol de “teatre i memòria històrica” a partir de les 7 de la tarda es varen anar fen intervencions a càrrec dels alumnes de l’Aula de Teatre del PMC que començaren davant de l’Ajuntament , seguiren a la cruïlla del carrer Barcelona i Riera , Plaça de les Tereses, Pati del PMC, darrera l’Ajuntament , Plaça de Pere Martí Biada i varen acabar a la Sala Cabañes on els alumnes de la Saca feren l’actuació final.
El fet de ser una cronologia va fer que s’allargués massa i alguna d’aquestes accions va ser excessivament llarga..
Montserrat Julió va fer el recorregut de la mà del seu amfitrió Sergi Penedès i al final de la intervenció de la Saca va parlar als assistents que omplien la platea de Sala Cabañes.
La lectura del manifest del Dia Internacional del Teatre i una copa de cava varen donar per acabat l’acte.
El dimecres 26 a Mataró Radio ja varen fer un tast i varen parlar de teatre el Carles i el Moisès Maicas , pare i fill al magazine del matí.
El mateix dia de la diada aquesta mateixa emissora va convidar a Montserrat Julió al programa i abans el Boris Ruiz va llegir el manifest. En tot potser el Boris podria haver deixat per altre ocasió les afirmacions que va fer que potser no son del tot correctes.
La meva selecció de la maratoniana tarda de teatre:
Jo hem quedo amb l’acció del pati del Patronat i els nois i noies de la Saca i no es per escombrar cap a casa.
A la mateixa tarda i havia una vetllada poètic – musical a l’Ateneu de la Caixa amb el Josep Maria Codina de protagonista i una mica més avall al Casal un concert de Jazz. Algú podria posar ordre a tot això ?

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...