29 de març 2008

La sala Cabañes es rendeix per un dia als encants del ball oriental


Alba Hayal presenta l'espectacle Sueños, en què fusiona dansa tradicional amb passos contemporanis

www.capgros.com
28 de març de 2008

Foto ballsalba
per capgros.com

Alba Hayal
La Sala Cabañes es mostra aquest cap de setmana com un espai eclèctic capaç també d’aixoplugar espectacles poc convencionals. L’entarimat del teatre de la Riera acull el muntatge Sueños, de la companyia sorgida de l’escola mataronina de dansa Alba Hayal. Es tracta d’un espectacle de dansa oriental, que al llarg d’una hora i mitja barreja tècniques tradicionals de l’orient amb passos de dansa contemporània. “Aquesta fusió és una de les principals novetats que presentem”, explica Alba Hayal, qui dirigeix la companyia i també una escola de dansa oriental que porta el seu nom i que està establerta a la ciutat des de fa un any. Hayal es fa acompanyar a l’escenari de cinc ballarines més, quatre alumnes avançades de la seva escola i una ballarina professional convidada, que formen la companyia Layale Masrea. Les variants clàssiques de la dansa oriental, com la dansa del ventre, es combinen en aquest espectacle amb altres elements “més sofisticats i fantasiosos”, explica Hayal com les Ales d’Isis, bastons, càntirs, veles i altres elements al voltant d’aquesta tècnica de ball. “Sueños” també inclou un homenatge a Mahmoud Reda, pioner de la dansa a Egipte i un dels més grans ballarins i coreògrafs africans.

La companyia Layale Masrea i l’espectacle “Sueños” és un pas ambiciós en la trajectòria d’Alba Hayal. La ballarina mataronina fa molts anys que es dedica a la dansa, però primer ho feia en estils com el funky, el hip hop, el jazz o el ballet clàssic. Fa ja uns cinc anys, però, va decidir decantar-se per la dansa del ventre, “captivada per com n’és, de meravellosa”, segons ella mateixa explica. Poc a poc es va anar endinsant en els diversos estils de la dansa oriental, i aprenent noves tècniques, fins que es va decidir l’any passat a obrir una escola especialitzada. “Tenia ganes de donar a conèixer a la gent del Maresme les varietats d’aquest estil de dansa”, comenta Hayal. Les coses li han anat força bé, i cada cop té més demanda: la ballarina constata que la dansa del ventre “està de moda” entre moltes dones. Cada cop hi ha més gent que descobreix els beneficis de la dansa oriental. “No cal que t’entrenis per a ser una professional, sinó prendre’t-ho com una activitat física que va molt bé a nivell físic, però sobretot en l’àmbit emocional i mental”, constata Hayal. Així doncs, Sueños es presenta no tant sols com un espectacle de ball, sinó com la porta d’entrada a un món per a molts encara desconegut però que cada cop reuneix més adeptes.

Dissabte, dia 29. A 2/4 de 10 de la nit a la sala Cabañes. Preu: 10 euros

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...