31 de març 2008

Actors i directors catalans denuncien la precarietat laboral en el Dia Mundial del Teatre

www.avui.cat
28 de març de 2008

EFE
Barcelona

Els actors i directors catalans han celebrat avui el Dia Mundial del Teatre amb la lectura d'un manifest reivindicatiu de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) en què han denunciat la precarietat laboral i econòmica del sector així com el voluntarisme i "l'amateurització persistent" de la professió.

L'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya demanen "noves propostes de risc i investigació" per recuperar l'empenta creativa del teatre català
El president de l'AAPDC, Ferran Rañé, ha subratllat també "l'esclerosi i l'envelliment" que segons el seu parer pateix el teatre català, que hauria de pal·liar-se amb "noves propostes de risc i investigació" per recuperar la seva anterior empenta creativa perquè, segons ha manifestat, "la nostra tradició teatral existeix, però el seu segell és la resistència".

Aquesta bona injecció necessària per al teatre, a més de millors condicions laborals que tallin el fet de "convenis de mínims que s'apliquen com de màxims", segons Rañé, passaria per nous espais d'exhibició i circulació teatral.

Fabra i Coats
En aquest sentit, Rañé ha reclamat que es materialitzi l'obertura per a la creació en les arts escèniques de l'espai de l'antiga fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu, i "subvencions visibles del futur Consell de les Arts a la nova creació, i nous equips".

La festa del teatre s'ha celebrat com cada any davant de l'Institut del Teatre, a la plaça Margarida Xirgu, espai al voltant del que s'erigeixen els edificis del Mercat de les Flors, l'Institut del Teatre i el Teatre Lliure.

L'AADPC ha completat la celebració d'avui amb una lectura de textos de Mercè Rodoreda i Palau i Fabre com a homenatge a aquests dos escriptors, a càrrec de Carme Sansa i Jaume Comes, i Quim Lecina i Hermann Bonnín.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...