29 de març 2008

"75 anys aixecant el teló": 1983 “Taller de Teatro”




“75 anys aixecant el teló” 16 abril 1933 – 16 abril 2008
Als anys 80 TVE tenia un programa de difusió nacional que es deia “Taller de Teatro” era interessant i bastant seguit , per això va durar poc.
L’any 1983 varen voler fer un dels seus programes dedicat als Pastorets i varen contactar amb la gent de Calaf , Berga i Mataró.
A tal fi varen desplaçar l’equip de rodatge del programa a la nostra sala. He de dir per els aparells que es poden veure a les fotos que rodaven amb càmeres de cine.
La presentadora tenia un convidat de luxe per anar explicant que era això dels “Pastorcillos” i no era altre que el Xavier Fabregas. Una veu en of en castellà presentava les escenes i explicava al espectador el que anava a veure i totes les escenes del reportatge es varen poder sentir en català.
A la Sala Cabañes varen gravar i desprès varen sortir per la televisió les escenes de:
Els Follets
Que com anaven convenient maquillats i “enbarbats” no recorda ara qui eren.
Lluita entre el bé i el mal
Amb Josep Maria de Ramon fent de Naim , la Imma Llorens de Sant Miquel i el Joan Ferreres de Satanas.
Casa de Naim
On es veu la Maria Llum Nebot d’Espigadora , el Josep Maria continuant fent de Naim , el Jehú es el Josep Maria Gironès i el Neftalí el Josep Riera. Els papers de Jonas i Mataties en aquesta gravació els feien el Pere Anglas i el Joaquim Parra.
La Lluna
Venir a gravar Pastorets hi no gravar la Lluna seria imperdonable i això varen fer amb el Pere Anglas de Jonas.
Va ser una molt bona experiència i va donar un cert prestigi al nostre espectacle.
A les fotos els realitzadors del reportatge i els tecnics que es varen desplaçar , amb una altre el Josep Maria Cabré i el Quim Pons com a regidor i als fons al mig jo i a la Casa de Naim el director d’esquena Josep Maria Cusachs i l’espigadora Maria Llum Nebot entre altres.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...