28 de març 2008

Joel Joan i Clara Segura, una parella en crisi a l'escenari


www.capgros.com
28 de març de 2008



El teatre Monumental acull l'obra Intimitat, basada en la novel·la de l'escriptor britànic Hanif Kureishi

per V. B.

Els protagonistes de l'obra
Intimitat és l’obra més mediàtica de la temporada de teatre i dansa del Monumental. Compta com a reclam amb dos actors ben carismàtics, Joel Joan i Clara Segura, forjats en sèries d’èxit de TV3 com Porca Misèria. I el seu autor, l’anglès d’origen pakistanès Hanif Kureishi, és un dels novel·listes més populars de la nova generació britànica, gràcies a títols com El Buda dels suburbis o l’Album negre.

Per acabar-ho d’adobar, Intimitat, la novel·la breu de Kureishi adaptada al teatre pel director argentí Javier Daulte (i també al cinema, anteriorment, per Patrice Chéreau) se centra en una problemàtica que qui més qui menys ha viscut de prop: la crisi matrimonial, producte de la rutina i la pèrdua de l’amor, que aboca els seus protagonistes a la crisi personal, a la soledat sense remeï i a qüestionar-se la naturalesa i els valors de la família en què tant havien cregut quan van iniciar la seva vida en parella.

Joan i Segura es llencen crits i retrets, mentre els seus ulls reflecteixen el desconcert i la desolació dels qui estan enterrant la seva vida en comú. És la crònica de la mort d’una parella, a la qual l’espectador assisteix penetrant en la intimitat dels dos protagonistes, en aquells espais que abans els havien donat caliu i seguretat, i que ara s’han convertit en un pou de maldecaps.

Dues hores abans de la representació tindrà lloc l'habitual 'Un cafè amb...' a l'Espai 1 del Teatre Monumental, que permet als espectadors compartir experiències amb els participants en l'obra. Aquest vespre, la tertúlia estarà moderada per Quique de Benito, llicenciat en Art Dramàtic i col·laborador habitual de Capgròs.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...