27 de maig 2007

A la butaca també s’ha d’educar



24 de maig de 2007

Setena Mostra de Teatre Juvenil
Comas Soler Cultura - Espectacles


El Monumental va acollir la setmana passada les dues darreres representacions de la Mostra de Teatre Juvenil d’aquest any.


‘Vita punctum est’


Dimarts va ser el torn de ‘Vita punctum est’, que van dur a escena els alumnes dels tallers extraescolars de teatre dels instituts ‘Puig i Cadafalch’ i ‘Thos i Codina’ sota la direcció d’Enric Domingo. Es tracta d’una obra de creació col·lectiva que juga amb els sentiments i les dificultats reals que es poden viure quotidianament en un centre escolar i els barreja amb dues situacions tràgiques de ficció. Aquest entrecreuament permet contraposar les vivències dels joves i el reflex oficial que en dóna la societat. Una proposta suggeridora.


‘El be i la balena’


Dijous hi va haver l’escenificació de la segona de les obres d’Ahmed Ghazali. Va ser ‘El be i la balena’ a càrrec dels alumnes dels instituts ‘Miquel Biada’, ‘Puig i Cadafalch’ i ‘Pla d’en Boet’, amb direcció de les professores Imma Llorens, Montse Muñoz i Elvira Carrió. Aquest cop la representació dels tres fragments successius de l’obra per part de cadascun dels instituts va comportar una major dificultat, tant per als actors com per al públic. Segurament hi van influir l’excessiva llargària d’algun dels diàlegs i les diferències de dramatúrgia entre unes parts i altres. Tots dos aspectes caldrà revisar-los de cara a una propera edició de la Mostra, si es vol seguir treballant amb la metodologia encetada aquest any.


Treball amb el públic


Set edicions seguides de la Mostra donen prou perspectiva per assegurar l’interès de l’aprenentatge de tècniques teatrals per part dels alumnes dels sis instituts públics de la ciutat. Però cal remarcar igualment que una de les carències més importants de tota aquesta experiència continua estant en el pati de butaques. Perquè l’acte teatral només adquireix tot el seu sentit quan hi ha un públic que el rep en condicions. Urgeix, doncs, captar i educar nous espectadors. Per a la Mostra i per al teatre en general.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...