06 de març 2008

El Platges de Mataró no pot amb l’Olivar



www.capgros.com
4 març 2008

La derrota deixa als d’Albert Illa vuitens i els fa dependre encara més dels seus rivals per aspirar a la fase d’ascens

per Aida Soriano Fiérrez
fotos Joan Ventura

Iki, el màxim rebotejador del partit


El Platges de Mataró va encaixar dissabte passat, dia 1, la novena derrota de la temporada a domicili de l’Aranzauto Fiat Olivar (77-65). Els unionistes malgrat començar el matx amb un parcial de 16-22, es van anar desinflant i el rival va capgirar el marcador abans del descans (36-34). I és que el conjunt mataroní, amb menys d’un 50% d’encert des de la línia de tirs lliures, no va tenir suficient amb les actuacions de Jobacho (13 punts) i d’Iki (11 punts i 10 rebots) per guanyar en una pista complicada. I Conrado Gallán amb 21 punts va marcar la diferència en el conjunt aragonès. Una diferència que li va costar al Platges el partit i el bàsquet average.

La vintiunena jornada de Lliga EBA es presentava com a complicada per als interessos del Platges de Mataró. L’Aranzauto Fiat Olivar havia deixat escapar pocs punts a la seva vista i els d’Albert Illa ho sabien. Tot i així, després de vèncer la jornada anterior al Figueres, els unionistes buscaven una nova victòria que els reforcés a la classificació. I el matx va començar prou bé en aquest sentit: amb cistelles interiors i contraatacs que permetien als mataronins guanyar el primer quart per 16-22. Però a partir del segon temps, els aragonesos van fer-se amb el control movent bé la pilota, rebotejant, penetrant a plaer i el Platges va patir problemes en no defensar dur i abusar del tir des de 6’25m. Tot plegat va provocar que el rival remuntés abans de la mitja part (34-36) i que els d’Illa fossin a remolc la resta de l’encontre sense poder evitar la desfeta per 77-65.

En finalitzar l’enfrontament, Albert Illa, l’entrenador unionista, declarava que el partit havia estat el típic encontre fora de casa on no estàs bé i que et sap greu perdre’l. A més, reconeixia que els seus homes no havien estat forts mentalment, que és el que es necessita per guanyar, tot i que en el primer quart jugant ordenats havien fet molt de mal. Però el tècnic assegurava que la situació que viu l’equip es pot arreglar i que no li agradaria acabar la temporada d’aquesta manera, perquè està sent molt bona. “Tenim mancances i hem de confiar molt en el que tenim”, afegia Illa. I anotava com a primordial tornar a ser un conjunt al que els rivals els hi costi guanyar i anar de mica en mica recuperant la dinàmica positiva.

Tot i la magnífica temporada que està realitzant el Platges de Mataró (l’any passat patia per no baixar de categoria i aquest any lluita per estar entre els millors), la derrota el deixa a mitja taula, empatat amb Olesa, i a tres victòries del líder, l’Andorra; a dos, dels segons classificats (Valls, UGT Aragón, Montcada i Granollers) i a tan sols una, dels tercers, Olivar i Monzón.

Dissabte vinent, dia 8, els de la capital del Maresme rebran a l’Olesa, en línia ascendent. Serà a partir de les 20h al Palau Josep Mora.


La jornada

Fitxa tècnica
77 - Aranzauto Fiat Olivar (16+20+20+21): Fernando Ubide (6), Pedro Regueiro (8), Carlos Triquell (11), Alberto Bayod (6), Conrado Gallán (21) –cinc inicial-, José Luis Rubio (13), David Calvo (4), Joaquín Andrés (8), Jorge Alcalá (0).

65 - Platges de Mataró (22+12+16+15): Roger Juan (8), Juan Antonio Jobacho (13), Jordi Ventura (9), Sergi Homs (6), Iki (11) –cinc inicial-, Carles Gómez (0), Miki González (3), Edu Alcaraz (0), Adrià Fradera (6), Marc Forcada (9).

Àrbitres: Rubén Estévez i Jon Martínez. Incidències: 21a jornada Lliga EBA (grup C). Estadio Miralbueno “El Olivar”, Saragossa.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...