22 de març 2006

Més enllà del teatre convencional

avui
21 de març de 2006

El cicle 'BarriBrossa' aposta per expandir-se a tot Ciutat Vella i al Mercat de les Flors
Jaume Pi
El teatre a Barcelona també són les petites sales. Com a mínim, així ho demostren iniciatives com el cicle BarriBrossa, organitzat i programat pel Brossa Espai Escènic i que aquest any arriba a la seva quarta edició. El festival, que se celebrarà del 27 de març al 2 d'abril, preveu un total de 21 espectacles de tot tipus d'arts escèniques alternatives que seguiran l'esperit del poeta Joan Brossa. Com a principal novetat, el cicle aposta per expandir la seva oferta escènica entre les petites sales de tot Ciutat Vella i, fins i tot, arribar al Mercat de les Flors, on s'hi farà una única actuació.
La programació d'enguany compta amb més propostes que l'any passat, triades amb la mateixa filosofia de sempre. Tal com va explicar ahir en la presentació del cicle Hermann Bonnín, director de l'Espai Brossa, "donem suport a tendències que no són estrictament teatrals, allò que va més enllà del teatre convencional i que nosaltres hem anomenat postteatre". En la pràctica, això vol dir titelles, accions escèniques, circ, màgia, teatre de carrer, lectura de poemes i desfilades, entre altres propostes. Provocador i diferent
Entre el més transgressor, destaca l'espectacle programat al Mercat de les Flors (30, 31 de març i 1 d'abril) La Belbel Underground de Carles Hac Mor, Gerard Altaió i Eduard Escoffet. Per Altaió, l'espectacle es tracta de "circ de text" basat en la "tècnica del plagi" a partir de textos de Sergi Belbel, "representant de l'avantguarda teatral burgesa". També estan previstos tres espectacles de titelles a la sala La Puntual, recentment creada, mentre que la màgia hi serà present a través de la festa commemorativa dels 125 anys de la botiga El Rei de la Màgia el dia 1 d'abril. També a l'Espai Brossa s'hi farà màgia encara que diferent, amb l'espectacle del mag Hausson Praeludium de màgia en si major, del 29 de març al 16 d'abril.
A més, cal destacar l'obra de Josep Palau i Fabre El Palau de l'alquimista, que es farà al Convent de Sant Agustí (27 i 28 de març) i el text del mateix Brossa Teatre de carrer que es farà al pla d'Allada Vermell (1 d'abril). El 60% dels espectacles seran gratuïts.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...