06 de març 2008

El Teatre Tívoli es transforma en Bollywood per narrar un fet real

www.elpunt.cat
28 febrer 2008

J.B.. Barcelona

El Tívoli de Barcelona és l'escenari, fins al 23 de març vinent, de Bollywood, the show, una macroproducció amb una trentena de ballarins que reprodueixen fidelment l'estètica de les pel·lícules que roda la indústria cinematogràfica índia. L'obra explica la lluita d'una noia per trencar els convencionalismes socials i aconseguir triomfar a les pantalles de Bollywood, un recorregut paral·lel al que ja havia aconseguit el seu avi. Aquest argument és fidel al cas de la família Merchant. La coreògrafa de l'espectacle és la néta del coreògraf dels anys quaranta i cinquanta a l'Índia i germana d'una realitzadora de moda al Bollywood d'avui.

El muntatge ja ha tingut prop de mig milió d'espectadors arreu del món. Aquest és el primer cop que es programa a Catalunya. La peça no es limita a presentar les coreografies més característiques dels films de Bollywood (amb un vestuari llampant) sinó que també capta l'esperit de la societat i integra danses tradicionals. Per la protagonista, Carol Furtado, l'obra fa patents els conflictes generacionals entre tradició i modernitat: «El passat cedeix pas al present.» Paral·lelament, s'ha muntat un concurs coreogràfic a través del web teatral.net. Han anunciat que els guanyadors ballaran l'enganxós Shava shava en un dels bisos d'algunes funcions.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...