09 de març 2017

Berga omple el teatre a cop de crítica social

 

La ciutat acull fins al juliol una quinzena d'obres teatrals i actuacions musicals

Berga va presentar ahir la programació cultural fins al juliol. Durant els pròxims mesos la ciutat s'omplirà de música i teatre amb una quinzena de propostes, moltes de les quals tenen un denominador comú: la reivindicació de les problemàtiques actuals mitjançant l'art.

La regidora de Cultura de la ciutat, Mònica Garcia, va aprofitar la presentació de la programació per reiterar la importància de construir “una base cultural sòlida” a la ciutat. També va destacar la feina d'entitats com la Farsa, Tràfec Teatre i l'Escola Municipal de Música (EMMB), que com cada any hi col·laboren amb activitats que omplen la graella cultural de la ciutat.


Teatre crític i reflexiu

Pel que fa al teatre, Berga acollirà els mesos vinents quatre grans obres i repetirà la jornada de píndoles de microteatre, que ja va impulsar l'any passat. La primera de les grans obres serà el divendres 10 de març: Diari d'una miliciana, a càrrec de la companyia La Belle Ensemble, que reivindicarà la figura de la dona. També omple la graella el grup local Tràfec Teatre, amb la seva reeixida obra Assaig T4, que es representarà el dia 18 de març.

A l'abril, la pallassa Pepa Plana reflexionarà sobre la crisi dels refugiats amb Paradís Pintat. I, finalment, l'1 de maig, la Farsa farà un divertimento amb crítica social: Aquí no paga ni Déu.

Música de nivell i un grup de renom europeu

L'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) aportarà una dotzena de propostes a la cartellera cultural d'enguany, de les quals el director de l'EMMB, Xavi Llobet, en va destacar tres. D'entrada, l'actuació el dia 16 d'abril de la Jove Orquestra Nacional de Vent de Luxemburg, que estarà fent una estada a la Cerdanya.
Més endavant, al maig, el Teatre Municipal acollirà Va de tecles, un concert original amb una seixantena de pianistes de les escoles de Berga, Solsona, Cardona i Sallent.
Finalment, Llobet va destacar Fem sonar la Patum, un concert inclusiu que donarà protagonisme a tota mena de col·lectius de la ciutat.

Publicat per
Les entitats culturals de Berga nodriran de teatre i música la ciutat fins al juliol Foto: M.C.
MARC CANTURRI – BERGA
http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1083817-berga-omple-el-teatre-a-cop-de-critica-social.html

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...