26 de març 2017

Uns 300 espectadors assisteixen a “La Passió de Cervera”

Diumenge 19 de març es van estrenar les representacions de "La Passió de Cervera", amb l'assistència d'uns 300 espectadors. Fou la primera funció de les 6 de la temporada: els dies 19 i 26 de març i 2, 8, 14 i 22 d’abril.

Uns 300 espectadors assisteixen a “La Passió de Cervera”
Representació de la Passió.
Enguany presenta algunes novetats com la incorporació de l’actor Xavier Lozano en el paper de Jesús, que fins ara era representat només per Xavier Joan; la introducció d’un nou ball en el quadre d’Herodes, o l’ampliació de les interpretacions de cant coral a més escenes.
A l’espectacle hi participen unes 350 persones, entre actors i tècnics. L’organització espera superar els 5.000 espectadors de l’any passat.
El text actual de la Passió cerverina data de 1940 però està documentada des del 1477 i les primeres representacions, per tant, es remunten al segle XV. 
Renovació de “La Passió de Cervera”
El Patronat de la Passió vol presentar l’any que ve un espectacle totalment renovat per adaptar-lo al segle XXI i guanyar públic jove. Segons el president del Patronat, Xavier Cañabate, això passa per “fer un text nou” i també canviar l’estructura i l’escenografia, tot i que es volen mantenir els elements tradicionals més característics de la Passió cerverina, com són els decorats de tela i paper creats pels Germans Salvador, considerats un patrimoni artístic.
Segons Cañabate, actualment el gruix de les persones que assisteixen a la Passió tenen entre 40 i 70 anys i alguns infants que els acompanyen. En canvi, la franja d’edat de 18 a 35-40 anys, que solen ser consumidors d’espectacles culturals, no se senten atrets per una obra que consideren massa tradicional, i per això hi volen posar remei. Els canvis s’acabaran de concretar els pròxims mesos per tenir-los a punt a la tardor, quan comencin els assajos de la pròxima temporada.

Enllaç a la notícia a La Segarra TV.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...