07 de març 2017

Representació de la Passió medieval en el recinte de l’església de Santa Maria de Cervera

Representació de la Passió medieval en el recinte de l’església de Santa Maria de Cervera

Per segon any consecutiu, i després d’un parèntesi de 25 anys, Cervera tornà a rememorar la seva Passió originària i al lloc on va néixer, l’església de Santa Maria.
La Passió, que ve des de l’època del 1477, en la seva documentació no es trobaren cap còpia dels textos originals, i en substitució s’interpretaren els del 1534, els quals es guarden íntegrament i són els que s’han representat damunt de l’escenari en aquestes dues ocasions.
Un esdeveniment carregat d’història, de patrimani i religiositat que es va valorar amb molt d’entusiasme i d’interés per part d’un públic de totes les edats.
Unes 400 persones assistiren a l’assaig general del divendres dia 3 de març i el mateix aforament hi hagué el dissabte dia 4, dia de l’obra, que aixecaren moltes emocions dins del recinte.
Una vuitantena d’actors van fer possible aquest acte amb força estudi i dedicació per fer una referència clara tant de llenguatge com d’interpretació d’aquella època, prop de 500 anys enrera.
Informa: Joan Riu
Fotos: Marc Castellà Bové

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...