divendres, 31 de març de 2017

La Mostra exhibeix els nous espais de representació en els darrers assajosEl Celler de Cèsar Martinell o les Cotxeres dels Moixiganguers acolliran representacions

En poc més de cinc dies, arrencarà la 28a Mostra d'Igualada. Una edició en la que es reforça la vessant juvenil estrenada fa dos anys i en la que es continuen estenent els espectacles a nous indrets d'Igualada.

El menú de la Mostra 2017 s'ha anat presentant les darreres setmanes i aquest divendres alguns dels escenaris del certamen ja acollien assajos de les companyies. Aquest és el cas del Celler de la Cooperativa d'Igualada. És un dels espais que s'estrenen a l'edició que comença dijous vinent. Al migdia, la companyia Babou Cham feia unes proves del seu espectacle, 'La llavor de foc', en un marc imponent. El director artístic de la Mostra, Pep Farrés, el va descobrir la passada Festa Major d'Igualada, durant les visites guiades. Explica que "hem anat cercant espais segons les necessitats de cada espectacle. Rebem moltes propostes de teatre de sala i ens cal aixoplugar-les totes". El celler propietat d'Agro Igualada és una d'aquestes novetats.

Farrés apunta que "els espais són limitats: hi ha el Teatre Municipal, el Mercantil i el Teatre de l'Aurora, ens calen altres opcions que es puguin transformar. Hem guanyat -i ens fa molta il·lusió- l'espai de les Cotxeres dels Moixiganguers, que serà una sala amb un centenar de localitats, i també el celler aquest que com a espai no convencional funciona molt bé. Casem una proposta escènica amb una arquitectònica, que està molt bé".

Sobre el tercer any del seu equip al capdavant de la Mostra, considera que "aquesta edició tenim la sensació que ja implementem tot el que teníem pensat. El primer any vam entrar tard, el segon ja vam desenvolupar força coses i enguany veiem com es consolida tot el que volíem aportar com la Mostra Jove o la Mostra Solidària". L'apartat de joves "és un apartat oblidat" que estan lluitant per recuperar: "els joves no contemplen a vegades que se'ls cridi al teatre. Nosaltres tenim un grup de joves que dinamitzaran el pati de l'Escorxador. Allò ha de ser un pol d'atracció, ni que sigui per passar la tarda. Si a més entren al teatre, objectiu superat". L'any passat "no va caler donar entrades gratuïtes, se'n van vendre força, d'aquest sector".

Publicast per
Babou Cham, assajant al Celler de la Cooperativa

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: