diumenge, 12 de març de 2017

La Passió d’Ulldecona a Ascó el 12 de març a AscóData inici: 12/03/2017
Periodicitat: Anual
Lloc: Casal municipal
Data fi: 12/03/2017
http://www.viulafesta.cat/wp-content/uploads/2017/02/La-Passio-d---Ulldecona-a-Asco-wpcf_680x400.jpg
Foto: Viu La Festa

Ressenya

La Passió d’Ulldecona a Ascó

“500 ANYS D’HISTÒRIA
L’any 2012 es va descobrir als arxius Capitular i Diocesà de Tortosa un document singular del 1512 que certifica que fa més de 500 anys, a Ulldecona, ja es feien representacions de caràcter religiós. A l’Arxiu Parroquial d’Ulldecona, dins del “Llibre de Resolucions del Clero d’Ulldecona (1558-1840)”, es va trobar manuscrit un “Davallament” que va ser estudiat per Jaume Romeu Figueras l’any 1962 i tractat degudament en la seva obra “Els textos sobre el Davallament de la Creu a Catalunya”. El document en qüestió és un text de 248 versos que formava part d’un conjunt d’actes o quadres sobre la passió de Crist. Recentment s’han fet representacions d’aquest fragment del manuscrit, en català antic, i que és coneix com l’acte del “Davallament de la Creu”
MÉS DE 60 ANYS DE REPRESENTACIONS
L’actual Passió d’Ulldecona naix el 1955 de la mà de Josep M. Rafí i Poblet. Després d’interpretar diversos textos refosos, l’any 1964 s’estrenà la versió en castellà de Josep M. Junyent Quintana. L’any 1993 aquest text es compaginà alternativament amb un nou text en català de Jaume Vidal i Alcover, i a partir de l’any 2014 s’estrenà la versió en llengua catalana del dramaturg Ignasi Roda Fábregas, després de fer un redactat del text evangèlic més actual a partir de l’obra original de Junyent Quintana
ACTUALMENT
Seguint amb la unificació escènica, estructural, literària i dramàtica, l’espectacle de la vida i obra de Jesús, transporta a l’espectador dins la historia més gran contada, on els sentiments estan a flor de pell, el treball actoral i tècnic, la proximitat de l’espectador a l’acció, el dinamisme de les seqüències, en definitiva, tot l’esforç d’un poble, tenen com a resultat un espectacle complet.”
publicat per

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: