25 de març 2017

La Fura dels Baus torna a enlluernar amb ‘Carmina Burana’



La popular cantata de Carl Orff es representarà al Teatre Tívoli fins al 26 de març amb una espectacular posada en escena dissenyada per Carlus Padrissa

Quan sentim a parlar de La Fura dels Baus, sempre pensem en posades en escena enlluernadores, amb xivarri i moviment, color i acció. Sigui amb espectacles propis o adaptant obres importants del repertori clàssic –en els últims anys La Fura ha aportat la seva visió revolucionària al circuit internacional de l’òpera–, el grup teatral barceloní sempre és sinònim d’impacte. I ara, durant deu dies, els tindrem de nou al Teatre Tívoli amb la seva exitosa adaptació de Carmina Burana, la famosa peça composta per Carl Orff el 1936 a partir d’una col·lecció de poemes medievals.

Carmina Burana no és ni una òpera ni un oratori; tècnicament és una cantata –com les que componia Bach–, i la cantata és fonamentalment un gènere litúrgic que no necessita escenificació. Però d’un temps ençà, molts directors d’escena han fet esforços per donar una dimensió teatral a oratoris com El Messies, de Händel, o alguns de Bach, com les Passions. Tenint en compte que la Carmina Burana d’Orff és una peça profana, i no religiosa, que s’adapti al teatre pot tenir més sentit fins i tot. A més, la música és grandiosa i cèlebre, raó per la qual La Fura hi ha vist una oportunitat d’or per crear un espectacle formidable.

Hi haurà projecció en vídeo, làsers, dansa, efectes especials, un treball de vestuari fabulós i una dramatúrgia que incidirà en els aspectes més dionisíacs de la música i de les lletres, que cantaran, juntament amb el cor, els solistes Amparo Navarro i Beatriz Díaz (sopranos), Jordi Domènech (contratenor), Josep-Ramon Olivé i Carlos Daza (barítons) i Luca Espinosa (soprano i actriu). Serà una bacanal per als sentits, fins al 26 de març al Teatre Tívoli. Les entrades ja estan a la venda.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...