divendres, 3 de març de 2017

El Teatre de l'Aurora tracta el drama migratori amb 'Mos Maiorum'


Una visió de l’altra riba del Mediterrani en un moment d’especial vigència d’aquest tema

CULTURA
 Dimecres, 1 març 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'UN COP D'ULL
Les Golfes de la sala alternativa seran l'escenari d¡imimpactant muntatge de teatre documental creat a partir de testimonis reals gravats a un costat i l'altre de la frontera. Tres actrius transporten als espectadors en aquests dos móns tan propers i tan llunyans. 
Amb més de 27.000 persones mortes en el pas del Mediterrani des de l'any 2000, en un allau que no para de créixer, es fa difícil individualitzar aquest sofriment. Són persones que estan suficientment desesperades per arriscar la seva vida una vegada i una altra per arribar a terres europees. Ireneu Tranis, Alba Valldaura i Mariona Naudin, creadors i intèrprets de 'Mos Maiorum', proposen "parar un moment" per "escoltar unes veus", les veus reals dels testimonis de les onades migratòries que es produeixen des de fa uns anys al Mediterrani.
Amb 'Mos Maiorum' el fenomen de la migració puja a escena. I ho fa amb un impactant muntatge de teatre documental, creat a partir d'entrevistes realitzades a testimonis reals realitzades a banda i banda de Melilla, Ceuta, Nador, Tànger i altres ciutats frontereres. Amb una posada en escena que no deixarà indiferent als espectadors, els actors difuminen la seva feina deixant d'interpretar per passar a imitar de manera veraç i fidel els diàlegs mantinguts amb aquests testimonis.
L'acció es desenvolupa en una sala buida, sense cadires, on els espectadors es veuran desplaçats a un i altre costat de la frontera, on viuran els mateixos ambients i la mateixa atmosfera, on se sorprendran per l'aparició de personatges inesperats, on presenciaran i viuran de prop aquests conflictes oblidats. 
La representació de 'Mos Maiorum' tindrà lloc divendres 3 de març a les 9, a la sala Les Golfes del Teatre de l'Aurora. Després de la funció, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades 12 i 10 euros (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.
publicat per

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: