dimecres, 8 de març de 2017

La Passió d'Olesa aixeca el teló de la temporada 2017 amb prop de 1.300 espectadors


La majoria dels espectadors han sigut olesans i olesanes que no s’han volgut perdre el tret de sortida a una de les èpoques més màgiques de l’any pel municipi. Damunt l’escenari, els assistents hi han pogut observar un any més la proesa creada per centenars de persones que ajunten els seus esforços per aconseguir tirar endavant un dels espectacles teatrals més imponents de Catalunya.


Just abans de començar la primera representació de la temporada, entre els actors hi regnaven els nervis. I és que ja se sap que el dia en què es dona el tret de sortida a una nova temporada és d’allò més especial: a la platea s’hi agrupen amics dels actors que els vénen a veure, companys que n’analitzen l’actuació al detall i veïns que l’endemà els aturaran pel carrer per dir-los que ho han fet genial. De fet, tal com ha reconegut el president de La Passió d’Olesa, Sam Carrique, el públic local és el més agraït i el principal ambaixador de l’espectacle, però alhora també el més exigent, el que costa més d’acontentar i, per tant, el que posa més nerviosos als actors, als directors de l’espectacle i fins i tot també a ell mateix. 

Uns nervis que, és clar, també són compartits per Ignasi Campmany, membre de l’equip artístic i escènic de La Passió d’Olesa i encarregat d’encarnar un dels papers més rellevants de l’espectacle: l’estimat però odiat Judes. Per Campmany, els nervis mai desapareixen però s’accentuen especialment durant la primera representació de la temporada, que és quan el teatre està més ple. Però ell quan actua és feliç. De fet, s’ha mostrat d’allò més satisfet amb tot l’esforç col·lectiu que fan any rere any olesans i olesanes de totes les edats per fer possible un dels espectacles més impressionants de Catalunya.

Això sí, aquest any els responsables artístics i escènics de l’espectacle (un equip encapçalat per Ignasi Capmany juntament amb Oriol Garrido, Llorenç Segura i Esther Vela) han pogut respirar una mica més tranquils que l’any passat. I és que, enguany, s’ha optat per no incorporar grans canvi en l’estructura de l’obra i consolidar, així, els que ja es van fer la temporada anterior. D’aquesta manera, l’equip de direcció ha decidit mantenir enguany la decisió de suprimir el quadre de la vall de leprosos així com també potenciar la presència femenina en els papers principals: l’àngel de l’hort, per exemple, aquest 2017 és interpretat altre cop per una dona.

En aquest sentit, Ignasi Campmany ha recalcat la importància de dedicar un any a la consolidació de les modificacions per tal que el públic ho vagi assimilant i vagi fent-se-les seves. Tot i així, ha volgut recordar que els espectadors que assisteixin aquest any a les representacions sí que podran veure moltes cares noves en papers destacats com els de Sant Joan, Sant Pere, la Mare de Déu o Judes.

Uns canvis de cares que encara no s’han deixat veure en la primera representació de la temporada, però que faran el salt als escenaris durant els propers caps de setmana. De fet, aquestes flamants incorporacions vénen motivades pel fet que hi ha actors que l’any que ve ja han anunciat que no seguiran en el seu paper. Per Carrique, es tracta d’una aposta arriscada, però que de bens segur serà satisfactòria.

Així, aquesta temporada, en el paper de Judes s’hi incorpora Josep Maria Cascante, ja que enguany serà el darrer any que ho farà Ignasi Campmany, també responsable de l’equip de direcció. Pel que fa al Sant Joan, s’incorpora al paper Daniel Busson (que compartirà paper amb Pau Povill i roger forn, que serà el darrer any que ho farà). Al paper de Sant Pere s’hi incorpora Francesc Xairó (que el compartirà amb Raül Díaz i Joan Povill, que la temporada vinent ja no el farà); i en el paper de la Mare de Déu s’incorpora Silvia de Paco, que el compartirà amb Tona Cerdeira i enguany per darrer cop amb Núria Riera.Un dels noms, que no és nou, però que ahir va brillar especialment va ser el d’Oriol Campmany, que per primera vegada representava el paper de Jesús en una representació d’inici de temporada. 

El nom d’Oriol Campmany, igual que els de la resta, és un nom d’un actor amateur. Precisament, pel president de La Passió aquest és un dels grans secrets que fan únic l’espectacle.  Això sí, segons Carrique, l’objectiu sempre ha estat crear un espectacle el màxim de professional possible. De fet, assegura que és per aquest motiu que La Passió d’Olesa sempre ha lluitat per innovar des del punt de vista tècnic, però també interpretatiu.Unes innovacions que es tradueixen any rere any amb una bona assistència de públic. Precisament, en aquest sentit, Carrique ha valorat molt positivament l’afluència de gairebé 1.300 persones durant la primera representació de la temporada. 

Pel president de l’entitat, l’objectiu de cara a aquesta temporada és poder mantenir el ritme d’espectadors registrat els darrers anys i fins i tot incrementar-lo, per poder abaixar el teló un cop més registrant al voltant de 7.000 espectadors. Segons Carrique, l’ingredient per tal de fer-ho possible és principalment seguir oferint un bon espectacle, però també compaginar-ho amb un bon mecanisme publicitari.

Però ja per si sol, l'espectacle té molts alicients. En aquest sentit, és sabut per tothom que la Passió d’Olesa ajunta damunt l’escenari centenars de persones, i és clar, moltes d’elles són familiars i parents. Mostra d’aquest fet curiós és que enguany, per exemple, els intèrprets que han representat el paper de Sant Pere, de la Mare de Déu i el de Sant Joan són ni més ni menys que pare, mare i fill a la vida real. 


Com és tradició, la temporada de La Passió d’Olesa finalitzarà l’1 de maig i enguany se’n faran un total de nou representacions: els dies 5, 12 i 26 de març al matí (i el 18 a la tarda); els dies 2 i 14 d’abril al matí (i 8 i 22 a la tarda); i per últim, el dia 1 de maig, la darrera representació en horari de matí. El preu general de l’entrada és de 21 euros. L’entrada és gratuïta per als menors de 7 anys. Hi ha preus especials i descomptes que es poden consultar al web de La Passió d’Olesa: www.lapassio.cat.

publicat per

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: