Argentona es bolca en la celebració del Dia Internacional del Teatre programant diversos espectacles escènics d’alt nivell a diferents espais del municipi. Propostes com l’aplaudida ‘Rhümia’ o la reivindicativa ‘Wishful’ es completen amb muntatges per al públic familiar i amb espectacles poòetics.

Rhümia (Rhum & Cia)
Divendres 24, 20:30h, a La Sala d´Argentona
Rhumia
Rhümia és el nou espectacle de Rhum & Cia, la companyia de teatre de pallassos formada per Jordi Martinez, Pep Pascual, Joan Arqué i Roger Julià. Amb entrades clàssiques, nous números de creació i la incorporació de Mauro Paganini, l´espectacle conserva la tendresa i emoció característiques de la companyia creada en homenatge al reconegut pallasso Monti. Va rebre el Premi Zirkòlika al millor espectacle de circ del 2016.

Jornada de portes obertes a La Sala
Dissabte 25. D’11 a 13h, a La Sala (Plaça Nova, s/n)
La Sala d'Argentona
Vols saber el que hi ha darrera les bambolines? Aquest dia podràs veure tots els secrets i tresors que amaga La Sala, dins una divertida visita guiada i especialment dramatitzada per l´ocasió pels membres del Col·lectiu Sense Portes. Cal apuntar-se prèviament a l´OAC de l´Ajuntament, o bé enviant un mail a lasala@argentona.cat.

Libèl·lula (Toti Toronell)
Dissabte 25. 17.30 i 19.30 h, a la Plaça Nova
Libel·lula
En un petit teatre de fira, a l´home de la Pili li toca fer tots els papers de l´auca, i quasi sense voler desplega el seu univers particular i artesanal.

Wishful. La historia de un desahucio (Andrés Cavallín)
Dissabte 25. 21h, al Saló de Pedra
Wishful
Una obra de teatre creada a partir dels relats d´Andrés Cavallin i Graciela Gil. Andrés Cavallín proposa amb aquesta obra una tragicomèdia on l’actor i director interpreta un barber que es resisteix als nous temps. Per això, converteix la seva barberia en una mena de búnquer aïllat del món exterior. A la vella barberia tot s’ensorra, menys els records, les falses il·lusions, les promeses. El vetust establiment no resisteix als nous temps ni a les modes, i el vell barber construeix la seva pròpia fortalesa, mentre fora el vertiginós món segueix el seu curs.

Poemes Visuals (Cia. Jordi Bertran)
Diumenge 26. 12:30h, al Saló de Pedra
Poemes visuals
A l’escenari prenen vida un conjunt de lletres construïdes amb senzillesa i que, amb la seva manipulació, permeten el gest se transformi en vers i el vers en emoció. L’espectacle s’inspira en la màgia dels poemes visuals del poeta català Joan Brossa, prenent en préstec el magnetisme de l´abecedari brossià, el joc de lletres amb el que el poeta il·lustrava la seva poètica visual.

Welcome (Amebeu Teatre)
Dilluns 27, 12.30h, pati del Casal Jove (antiga Velcro)
54 foto welcome
Un espectacle multidisciplinari i participatiu que pren com a punt de referència el conflicte de Síria i l’actual crisi dels refugiats. Dansa, teatre, vídeo i instal·lacions per formular un simulacre de l´èxode. Un trajecte dels espectadors i espectadores cap a allò desconegut, fugint de la guerra, de la desesperació de qui ho ha perdut tot menys la vida.
PUBLICAT PER : CAP GROS