27 de març 2017

'Boscos', la cirereta a la tetralogia de Wajdi Mouawad



Dirigida per Oriol Broggi, s'estrena el 29 de març a la Biblioteca de Catalunya, on estarà fins al 14 de maig.

Un text colpidor, oníric, fort, bestial i brutal. Així es presenta des de La Perla 29 Boscos, la quarta de les obres de l'autor libanocanadenc Wajdi Mouawad que en pocs anys han pres cos a Barcelona, després d'Incendis (2012), Cels (2014) i Un obús al cor (2016). Totes elles formen part de la tetralogia La sang de les promeses, i per tant l'espectacle que es podrà veure a la Biblioteca de Catalunya entre el 29 de març i el 14 de maig és la culminació d'un llarg projecte, que ha comptat amb alguns noms propis. És el cas de la traductora dels textos al català, Cristina Genebat –de tots menys el d'Un obús al cor–, o del director Oriol Broggi, que un cop més pren les regnes i porta la batuta d'un repartiment de luxe format, entre altres, per Màrcia Cisteró, Clara de Ramon, Xavi Ricart, Xavier Ripoll, Carol Rovira, Marc Rius o la mateixa Genebat.

Si hi aneu, seieu còmodament, perquè Boscos té una durada de prop de quatre hores. Més enllà dels adjectius que hem esmentat a l'inici, a l'obra hi veureu una reflexió poètica entorn del mal, de les guerres i la història tan habitualment dramàtica d'Europa, amb les grans guerres del segle XX com a moments centrals. Boscos s'inicia amb els traços de l'arbre genealògic que dibuixa una noia de 16 anys per viatjar dècades enrere i anar als orígens de les esquerdes humanes, íntimes, familiars i històriques.

L'estrena de Boscos coincidirà amb la presentació d'una edició a càrrec de Periscopi de la tetralogia completa de Mouawad.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...