25 de març 2017

Dia Mundial del Teatre 2017 : Auschwitz i el judici final



Auschwitz, com a camp d’extermini, va esdevenir el símbol de la destrucció humana més brutal de la primera meitat del segle XX i es convertí en el Judici Final de la raó humana, on els Caronts uniformats acompanyaven les ànimes a l’infern del camp convertides en estàndards de la seva pròpia identitat.
Ariadna Sotorra Figuerola farà una conferència sobre aquest tema.

Al acabar la conferència, els alumnes del grup Aula júnior + 16 anys, presentaran un fragment del seu taller Terror i misèria del tercer Reich que recull textos de l'obra teatral del mateix nom de Bertolt Brecht i del text teatral Irene Némirovski de Joan Guasp.

El monòleg que veurem representat és un fragment d'Irene Némirovsky de Joan Guasp, basat en les últimes hores de vida de l'escriptora ucraïnesa d'origen jueu, que va morir a les cambres de gas del camp d'extermini nazi d'Auschwitz. Barrejant realitat i ficció, la protagonista recorda retalls de la seva vida, entre els quals pesen les vivències del camp nazi. Némirovski va ser deportada  amb el seu marit sota lleis racials pel seu origen jueu.  Va morir  Auschwitz (Polonia) al 1942.

Al tractar-se d’una conferència sobre Auschwitz recomanem l’assistència a partir de 13 anys.

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

+ INFO
Dissabte 25 de març de 2017
18 h
Aula de Teatre
Entrada lliure

Publicat per
Auswich i el judici final Damià Cosat ©

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...