27 d’abril 2017

Dia de la Dansa - Birdie (Espectacle multimèdia) - Tast de Cambra 5 de l'OCP

  

Dia de la Dansa - Birdie (Espectacle multimèdia) - Tast de Cambra 5 de l'OCP
Altres activitats

27/04/2017 18:00 h
  

 

Lloc:
Diferents espais del centre de Vilafranca

Més informació »
 Escoles i grups de diferents estils
DIA DE LA DANSA
Vilafranca és una de les ciutats catalanes se celebrarà el Dia Internacional de la Dansa establert per la UNESCO per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern.

Tres escenaris ubicats a la plaça de la Vila, plaça Jaume I i plaça de la Constitució acolliran grups de diferents estils, donant visibilitat a la dansa com a manifestació artística universal. La celebració tindrà lloc entre les 6 i les 8 de la tarda, actuant cada grup o escola en franges de 15 minuts, algunes de forma simultània. 

L'acte està organitzat pel Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca amb la participació dels grups i escoles següents: Atrezzo Dance Academy, Club Esportiu ARA Gimnàstic Catalunya, Escola de dansa Assumpta Trens, Escola de dansa CAS, Escola Montagut, Farasha dansa oriental, Gatzara Country, Gimdans i Swing Vilafranca. 

En cas que la pluja obligui a fer canvis en el programa de l'activitat, s'informarà immediatament a través del Facebook del Teatre Cal Bolet, del Twitter de l'Ajuntament de Vilafranca i de Ràdio Vilafranca.

 
Teatre

28/04/2017 20:30 h
  

 

Lloc:
Teatre Cal Bolet 122 localitats

Durada:
1 hora

Més informació »
 Agrupación Señor Serrano
Birdie
Birdie és un espectacle multimèdia amb vídeo en directe, objectes, Els ocells de Hitchcock revisitats, maquetes, 2.000 animals en miniatura i tres performers manipulant aquest món embrollat amb humor, sentit crític i compromís.

Ens presenten dos miratges. D’una banda guerres, grans sequeres, desforestacions massives, costes contaminades, inestabilitat política, pèssimes condicions sanitàries, persecucions, deportacions forçades, explotació abusiva de recursos naturals, escassedat d’aliments... 

De l’altra supermercats ben abastits, seguretat al carrer, estabilitat familiar, bons serveis sanitaris, llibertats, treball remunerat, respecte pels drets humans, benestar, reciclatge i energies renovables, prosperitat, mobilitat social...
 
I entre els dos miratges, estols d’ocells. Milers d’ocells en migració constant, traçant formes impossibles sobre el cel. Moviment incessant. Ocells, i més enllà, planetes, asteroides, matèries primeres, galàxies, sang, cèl·lules, armes, àtoms, electrons, publicitat, quarks, ideologia, por, residus, esperança. Vida. Res en el cosmos s’està quiet. La quietud no existeix, és una quimera. L’única cosa que hi ha és moviment.
Si és impossible aturar un electró, quin sentit té posar tanques als estols d’ocells?

Fundada per l’Àlex Serrano a Barcelona el 2006, l’Agrupación Señor Serrano és una companyia de teatre que crea espectacles originals basats en històries que emergeixen del món contemporani. Basant-se en col·laboracions creatives, les seves produccions barregen performance, text, vídeo, so i maquetes per escenificar històries relacionades amb aspectes discordants de l’experiència humana d’avui en dia. Les produccions de la companyia s’estrenen i giren, sobretot, internacionalment.
 
Premi Ciutat de Barcelona 2016
 
FITXA ARTÍSTICA 
Creació Àlex Serrano, Pau Palacios i Ferran Dordal
Performance Àlex Serrano, Pau Palacios i David Muñiz
Veu Simone Milsdochter
Project manager Barbara Bloin
Disseny d’il·luminació i videoprogramació Alberto Barberá
Disseny de so i banda sonora Roger Costa Vendrell
Videocreació Vicenç Viaplana
Maquetes Saray Ledesma i Nuria Manzano
 
Veu en off en anglès subtitulada en català.
 
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
 
Aforament: 122 localitats numerades.
 
Per saber-ne més!
Després de la funció tertúlia amb l’Agrupación Señor Serrano.  Serà conduïda i moderada per Jordi Bordes, crític teatral de Recomana
Per acabar, copa de vi gentilesa de Bodegues Pinord.

 
Música

29/04/2017 19:00 h
  

 

Lloc:
Auditori de Vinseum

Durada:
1 hora

Més informació »
 Tast de Cambra 5 de l'OCP
Les Suites per a violoncel de Bach (II)
L’Orquestra de Cambra del Penedès continua amb aquest ambiciós cicle per poder escoltar en viu les sis Suites per a violoncel de Bach, interpretades per primera vegada en aquest format integral a Vilafranca. 
En aquesta ocasió s'interpretaran les Suites Tercera i Cinquena. Un segon capítol d’aquesta apassionant entrega cambrística que no us podeu perdre.
  
Vinseum i Ajuntament de Vilafranca del Penedès us ofereixen aquest cicle que complementa i amplia l’oferta que l’Orquestra de Cambra del Penedès ofereix a l’Auditori Municipal amb uns concerts de format més reduït. Els principals valors d’aquesta nova línia són acostar al públic de Vilafranca i de la comarca música de cambra de qualitat i potenciar la vinculació amb la música d’un espai de rellevància cultural com Vinseum.
Els concerts es complementaran amb una degustació i presentació de producte de diversos cellers de la comarca.   Cellers sensibles vers l’art i la cultura que són una part essencial d’aquest projecte.
 
L’Orquestra de Cambra del Penedès en petit format.  Tast musical amb una petita degustació de vi o cava d’un celler emblemàtic del Penedès.  
 
Aforament: 168 localitats no numerades.
 
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.

 
Familiars

07/05/2017 12:00 h
  

 

Lloc:
Teatre Cal Bolet

Durada:
60 minuts

Més informació »
 Cia. La Pera Llimonera
Plors de cocodril
Un “silenci de son” omple l’estança dels “cocodrils”, els més petits d’una escola bressol. L’electricista pretén canviar una bombeta quan algú plora en la foscor…massa tard! Això tot just acaba de començar. Aconseguirà que tornin a adormir-se?
Plors, riures i sorpreses estan assegurades en aquesta veritable odissea quotidiana.
 
FITXA ARTÍSTICA 
Idea original: Pere Romagosa
Autoria: Andreu Martínez i Pere Romagosa
Direcció: Andreu Martínez
Interpretació: Pere Romagosa
 
Aforament: 386 localitats numerades.
 
Recomanat: a partir de 4 anys.

 
Música

07/05/2017 19:00 h
  

 

Lloc:
Auditori Municipal

Durada:
1h i 15 min

Més informació »
 Maletak
Kepa Junkera & Sorginak
La qualitat musical de Kepa Junkera, un dels grans de la música d’arrel, va en paral·lel amb els seus somnis. 
A l’Auditori de Vilafranca ens presentarà el seu últim treball discogràfic, Maletak, amb el que ha fet un viatge real i virtual per tot el país en un recorregut per la riquesa i varietat de la música tradicional. 
Podrem gaudir de la millor música d’arrel de Galícia, Aragó, Catalunya, Castella La Manxa, Euskadi, i pràcticament tots els folklores espanyols. Etapes d’aquest viatge poètic i musical on Kepa Junkera torna a comptar amb les singulars Sorginak

Kepa Junkera és un dels músics més internacionals d’Euskadi. Autodidacta, inquiet i valent, crea un estil propi marcant un camí personal en el món de la música tradicional. Ha creat una música sense fronteres, mesclada amb els aromes, ritmes i colors d’altres llocs i altres cultures, oberta al món sense complexes, amb respecte i sobretot amb la il·lusió i la curiositat de tot aquell que estima el que fa. 
Ha col·laborat amb artistes tan dispars com Phil Cunningham, Carlos Núñez, Caetano Veloso, Marina Rossell, Dulce Pontes, The Chieftains, Chango Spasiuk Lila Downs, etc. 
L’any 2014 va guanyar el Grammy Llatí al millor àlbum Folk i ha estat premiat amb 5 Premis de la Música i diversos premis nacionals. 

FITXA TÈCNICA
Acordió  Kepa Junkera
Veus, percussions i ball SorginakEneritz Aulestia, Garazi Otegi, Alaitz Eskudero i Amets Ormaetxea
 
Aforament: 452 localitats numerades.
 
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors. 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...