dilluns, 17 d’abril de 2017

'White Rabbit Red Rabbit': l’obra de teatre més enigmàtica del mónVuit actors en vuit funcions especials, cap d’ells coneix el guió, ningú sap de què va l’obra i el públic no en pot parlar: el format més arriscat que triomfa a tot arreu

White Rabbit Red Rabbit és, probablement, l’obra de teatre més enigmàtica que s’hagi fet mai. Existeix un text, però no és públic. El va escriure el dramaturg iranià Nassim Soleimanpour per protestar contra la censura al seu país –òbviament, mai s’ha representat a l’Iran–, i des de fa uns anys es representa amb regularitat a molts escenaris del món. De moment, més de 15 països ja han tingut la seva estrena de White Rabbit Red Rabbit, interpretada per gent tan coneguda com Ken Loach o Whoopi Goldberg. I ara, per fi, s’estrena a Barcelona, amb vuit funcions diferents, amb vuit intèrprets també diferents, a la sala Barts. I ara bé el més interessant de tot.

Els intèrprets no saben de què va l’obra. Poca gent ho sap. Si hi ha informació a internet, es recomana no buscar-la perquè el més important de White Rabbit Red Rabbit és la improvisació, l’atzar i el vertigen de no tenir guió. A l’actor o l’actriu se li facilita el contingut de l’obra pocs minuts abans de pujar a l’escenari, i allà es troba amb una cadira, un got d’aigua, un micròfon i el públic. I s’ha de comprometre a arribar fins al final. El públic, en principi, no sap res, perquè qui hagi vist abans l’obra s’ha de comprometre a no explicar de què va la cosa. Ara, fins al 19 de juny, hi haurà funcions amb Jordi Basté, Clara Segura, Nora Navas, Bruno Oro, Berto Romero, Silvia Abril i Àngels Barceló.

Si vols saber-ne més coses, hi hauràs d’anar. Trobaràs més informació al web del Barts i allà podràs també comprar les teves entrades.

Publicat per

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: