18 d’abril 2017

El Trapezi de Reus estrena director artístic en la 21a edició



La Fira del Circ de Catalunya torna amb un centenar de representacions de l'11 al 14 de maig

El Trapezi de Reus, que se celebrarà de l’11 al 14 de maig, obre una nova etapa en la 21a edició amb més de 100 representacions i l’estrena de director artístic. Leandro Mendoza, de la companyia Cíclicus, agafa el relleu de Jordi Gaspar, amb la intenció de fomentar directament la producció de circ catalana i potenciar més el vessant professional.

«El Trapezi és un esdeveniment molt consolidat, amb molt de públic i amb espais molt treballats, i per això volem donar-li continuïtat», va assegurar Mendoza en la presentació del programa. Encara que no s’acosten grans canvis en aquesta edició de transició, des de la direcció artística es valora a mitjà termini recuperar l’espectacle inaugural i l’espai dels firaires, que s’han perdut per falta de recursos, i «fer un salt cap als grans formats». El primer pas per fomentar la producció d’espectacles arriba amb una coproducció amb el festival de dansa Sismògraf d’Olot a través del muntatge 'MiraT', de Circ Pànic, una representació de perxa xinesa amb música en viu.

COMPANYIES CATALANES

Un total de 39 companyies, més de la meitat residents a Catalunya, ompliran de circ el centre de la capital del Baix Camp. El trio de pallassos, Jordi Martínez, Arquetti i Oriolo, inauguraran el festival amb 'El Cabaret', que aquest any canvia d’emplaçament i se situa a la plaça del Mercadal per «donar-li més protagonisme», va explicar Mendoza.

Les estrenes de la programació són 'Pulso', d’Atempo Circ; 'Espera', amb equilibris acrobàtics de la Cia EIA; 'Polos', un muntatge de poledance i malabars de la Cia ES, i la performance de gran format 'Léger démelé', dels belgues Collectif à sense unique. Los Galindos i els seus equilibris a 'Udul', els malabars de Miguel Gigosos a 'Möbius' i el català Oriol Boixader amb la seva crítica social a 'Big Bank' són d’altres  primícies. El pressupost per a aquesta edició és de 375.000 euros, majoritàriament provinents del consistori i de la Diputació de Tarragona. Més enllà de la programació artística, la fira també acollirà activitats en l’espai professional, per convertir l’aparador circense català en un referent europeu.

Publicat per
ESTER TORRAS / BARCELONA

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...