19 d’abril 2017

Marc Flynn, vocació pels musicals



És actor de teatre musical

Cantar, ballar i actuar són algunes de les disciplines que ha de dominar un actor de teatre musical, una professió que molts admiren però pocs poden dedicar-s’hi. Sovint se sent a parlar de les produccions de grans companyies d’aquest sector, però què passa amb aquells joves que volen fer-se un lloc en el selectiu món de l’espectacle?

“Per a mi el teatre musical ho és tot”, confessa en Marc Flynn i afegeix que actuant és “la persona més feliç del món”. Té 28 anys i en fa deu que va començar a estudiar seriosament per a ser actor, després d’haver fet teatre amateur a la Sala Cabanyes. Arribat a segon de batxillerat va marxar a estudiar teatre musical a l’estranger, a una escola del sud de Londres.

Acabats els tres anys de formació va començar a fer cursos per Barcelona a diverses escoles de teatre musical i a participar en musicals. El primer va ser ‘Un cau de mil secrets’, un musical familiar que es feia a la Pedrera, seguit de ‘Geronimo Stilton’ i de ‘Per sobre de totes les coses’. A més, “amb quatre companys vam fer un recital de cançons al Nadal del 2015 al Versus Teatre” explica amb passió.

Finalment, “vaig engegar un altre projecte que fa poc que hem acabat: el Despertar de la Primavera” (Spring Awakening) i que ha rebut dos Premis de la Crítica: a Millor Espectacle per a Joves i el Premi Revelació a la companyia, comenta amb orgull. Emprenedor i amb decisió, en Marc va comprar els drets del musical i va impulsar-ne la representació al teatre Gaudí de Barcelona, que va ser un èxit.

L'actor és un jove ple d'energia i sensibilitat, una energia que no pot canalitzar treballant com voldria en el sector perquè manquen les oportunitats.

“Per poder arribar a final de mes he de fer un croquis d’activitats”

El teatre musical està de moda
A en Marc el preocupa la realitat del sector on la majoria de musicals són molt comercials, impulsar espectacles és molt difícil per la manca de finançament i “ho acabem fent per amor a l’art”. "Les condicions són precàries i és una pena que les institucions només donin diners a les companyies amb molt renom. El teatre musical està de moda, però no hi ha ajudes pels joves", denuncia.

APUNTS
Defineix-te: enèrgic, cul inquiet, sensible i transparent
Un actor: Aaron Tveit
Una sèrie: ‘Game of thrones’ i ‘Stranger Things’
Un referent: Emanuel Miranda
Un repte: dedicar-me al teatre musical i poder transmetre’l a les noves generacions

Publicat per
Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer              
http://totmataro.cat/especials/perfils/item/38532-marc-flynn-vocacio-pels-musicals

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...