01 d’abril 2017

La Passió pren l'Hort del Rector



Ja fa 35 anys que els Armats de Mataró preparen el tradicional espectacle sobre els últims dies de Jesucrist
         

Des del 1983 se celebra anualment a la ciutat ‘La passió, últims dies de Jesús’ a Mataró, l’única representació d’aquest espectacle a la comarca. És el segon any que la funció es realitza a l'Hort del Rector de Santa Maria després que, durant 8 temporades, s’hagués representat al Pati de la Presó. La tradició de representar La Passió a Mataró va molt més enllà d'aquests 35 anys que se n'han encarregat els Armats.

No hi faltaran les novetats
El director de l’espectacle des del 2015, Joan Rovira, comenta que aquest any tenen la voluntat de consolidar els canvis impulsats l’any passat en canviar d’escenari i avança una novetat destacable: “penjarem en Judes”. Aquesta escena l’any passat no es va poder realitzar per dificultats pel que fa a l’estructura. El canvi d’emplaçament, segons comenta Joan Rovira, va ser una aposta innovadora que va funcionar amb èxit. Els diversos actes de la Passió aprofiten diferents espais del Pati del Rector i segons opina el director, “val la pena venir a La Passió només pel fet de veure el canvi d’aspecte del pati”.

"Val la pena venir a La Passió només pel fet de veure el canvi d'aspecte del pati"

Més de 50 persones implicades
Una cinquantena de membres dels Armats de Mataró treballen per portar a terme les dues representacions previstes enguany pel dia 31 de març i l’1 d’abril al vespre. L’any passat prop de 200 persones van assistir a l’espectacle, un nombre que esperen igualar o superar enguany. Rovira destaca, però, que el més important és “que la gent que vingui s’ho passi bé”. La Passió fa, com és habitual, dos passis. Un avui divendres 31 i l'altre demà, ja 1 d'abril.

Publicat per
Laia Mulà // Foto: cedida    

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...