22 d’abril 2017

Clara Peya i Guillem Albà porten el seu espectacle 'Pluja' a Igualada



El piano de Peya s’uneix a l’habilitat multidisciplinar d’Albà

La proposta neix de l'amistat que uneix aquests dos talents, que han sabut crear un espectacle que parla de la vulnerabilitat, de sentir-se petit. Ambdós artistes ja han passat diverses vegades per Igualada -Peya fa dos anys amb un homenatge a la seva tia, la igualadina Josefina Rigolfas- i ara es conjuminen en una proposta que arriba al Teatre Municipal l'Ateneu.

El Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada rep el 22 d'abril, la vigília de Sant Jordi un espectacle que parla de la vulnerabilitat. Els ingredients de 'Pluja' són un piano de mitja cua, una grada i un públic molt reduït envoltant l'escena, molt a prop de l'acció per oferir un espectacle cara a cara. La musica la posa Clara Peya, i el teatre visual i el gest, Guillem Albà, tot plegat en un viatge divertit i poètic.

Una tarda-vespre i tres funcions, a les 6, a 2/4 de 8 i a les 9. Les entrades es poden comprar dijous i divendres de 7 a 9 i dissabte d'11 a 2 al Punt d'Informació  Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2). També des d'una hora abans a la taquilla del teatre i al web www.ticketea.com. Les entrades tenen un preu de 15 euros amb descomptes per a diversos col·lectius.

L'essència teatral de Guillem Albà es combina amb l'excel·lència de Peya al piano
L'essència teatral de Guillem Albà es combina amb l'excel·lència de Peya al piano
El muntatge de 'Pluja' neix de l'amistat que uneix a Clara Peya i Guillem Albà, que han creat un espectacle que parla de la vulnerabilitat, de sentir-se petit. Unint la música de la pianista i compositora Clara Peya, d'arrels igualadines, i les diferents disciplines de Guillem Albà, com les titelles, el gest o el teatre visual, l'espectador fa un viatge sensible i sincer, de la poètica a l'humor. En un espai petit i amb un aforament reduït. Amb petites accions, petites notes musicals, com petites gotes de pluja. Amb un piano de mitja cua, una grada i un públic rodejant l'escena, molt a prop de l'acció.

En la creació de 'Pluja' hi han contribuït el dramaturg Marc Angelet, el director del gest i titelles Andreu Martínez i la coreògrafa Ariadna Peya. L'Estaquirot Teatre i Alfred Casas han fet els titelles i l'atrezzo. El vestuari és de Nené Fernández, la il·luminació d'Ignasi Solé i Oriol Ibáñez i la imatge de Javier Mariscal. Blai Rodríguez és el productor i mànager d'aquest espectacle.

Dos talents emergents

Guillem Albà ha estudiat diverses tècniques i estils teatrals. En la comèdia i el clown, estils on se sent més còmode, ha tingut mestres com Carlo Colombaioni, Eric de Bont, Cristophe Marchand, Leo Bassi o Jango Edwards. Ha treballat a ràdio i televisió i, en el món del teatre, ha format part de diverses companyies i projectes. L'any 2006 va fundar la seva pròpia companyia amb la qual ha guanyat diversos premis, entre ells el de la Mostra d'Igualada. L'últim espectacle de creació és 'Marabunta'.

Clara Peya, de la seva banda, és pianista i compositora. Considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l'escena musical del país. Graduada en piano clàssic a l'ESMUC, ha cursat estudis superiors de jazz i Modern al Taller de Músics. Ha estudiat durant més de 12 anys amb el professor Leonid Sintsev, amb qui va seguir la seva formació al Conservatori Rimsky Korsakov de Sant Petersburg, a Rússia. També ha tingut el mestratge de Joan Monné, Joan Díaz, Roger Mas, Txema Riera o Marco Mezquida. Ja ha presentat sis discs i és cofundadora de la companyia de teatre-dansa i música en directe l'Era de les Impuxibles. Compositora de diverses músiques per a espectacles de teatre i dansa, a Igualada encara es recorda l'excel·lent concert 'esPiral', dedicat a la seva tieta, la pianista igualadina Josefina Rigolfas. Actualment està presentant el seu setè disc 'Oceanes' (2017) i treballant en tres muntatges teatrals: Pluja de la Cia. Guillem Albà, El llibre de les bèsties de Marc Rosich i Limbo de Les impuxibles, espectacles d'èxit que s'ha pogut veure a la darrera Mostra d'Igualada.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...