divendres, 14 d’abril de 2017

La segona edició del festival Una Tona de Màgia comptarà amb 17 mags i tindrà un 42% més de pressupostLa programació s'ha ideat amb l'objectiu d'explicar el passat, el present i el futur de la màgia


El festival Una Tona de Màgia celebrarà la seva segona edició els dies 5, 6 i 7 de maig al municipi de Tona i comptarà amb la participació de 17 mags de renom internacional. A més, aquesta segona edició comptarà amb un pressupost de 50.000 euros, un 42% superior al de l'any anterior. Entre les novetats d'enguany hi haurà un Circ de Puces d'estil victorià, una gala internacional de màgia de prop o un show room on es podran veure 14 diagrames amb peces històriques relacionades amb la màgia van del 1700 al 1950. Segons ha explicat el director artístic del festival, el mag tonenc Jordi Pota, la programació s'ha ideat amb l'objectiu que representi "el passat, el present i el futur de la màgia per entendre d'on venim, saber on som i predir on hem d'anar".

Tona és terra de màgia. Amb poc més de 8.000 habitants, al municipi hi ha tres mags professionals i amb llarga trajectòria dalt dels escenaris. Per projectar aquest valor, el poble va crear el 2016 el festival Una Tona de Màgia amb la voluntat de convertir-lo en un referent a nivell estatal. En la primera edició, el certamen va reunir una dotzena de mags i, segons ha explicat el director artístic, Jordi Pota, la valoració va ser "excepcional", ja que "no ens esperàvem ni molt menys la gent que va venir". "Va ser brutal i, tot i que va ploure, vam omplir tots els espectacles i sempre es va quedar gent a fora", ha relatat Pota, qui ha afegit que "això ens ha portat a fer una segona edició amb més cara i ulls, ja que hem millorat alguns aspectes, hem portat més mags i tenim més qualitat".

A hores d'ara la programació del festival compta amb la participació de 17 mags, tot i que Pota ha explicat que podria ser que se n'hi afegís algun més. Entre els mags que hi participaran destaca la presència del Mag Lari, que oferirà l'espectacle de tancament del festival el diumenge 7 de maig; el mag espanyol Dani Daortiz, que participarà a la Gala Internacional de Màgia de Prop juntament amb Isaac Jurado i Paco González; o els mags Jérôme Helfenstein, Yunke, Xavier Tapias, Jordi Pota i Mag Gerard, que participaran a la Gala Internacional de Màgia que tindrà lloc el dissabte 6 de maig al vespre.

Com a aperitiu del festival el divendres 5 de maig s'ha organitzat el Sopar Màgic, que tindrà lloc a la Ferreria de Tona amb un menú elaborat expressament per a l'ocasió. En el transcurs de la vetllada hi haurà diferents actuacions de màgia i, entre aquestes, el públic podrà veure els trucs que oferirà el padrí d'enguany del festival, el músic Jan Riera, del grup Els Catarres. Riera és un aficionat a la màgia des de petit i, segons ha relatat, "el Jordi Pota sabia que em fascinava la màgia i, com que sóc d'Aiguafreda, un poble que està molt a prop de Tona, m'ho van proposar i em fa molta il·lusió". L'integrant del grup dels Catarres ha dit que serà "l'únic amateur" que farà màgia durant el festival i ha revelat que serà "el primer cop" que fa màgia en públic.

El director artístic del festival ha recordat que aquest és el primer festival de màgia que s'organitza a Osona. A més, Pota ha dit que Una Tona de Màgia té unes característiques pròpies que el fan diferents de la resta de festivals de màgia que hi ha arreu del país o l'Estat. "Nosaltres tenim pocs espectacles però molt bons i el nostre objectiu és que el festival ajudi a què la màgia s'entengui com un art en majúscules", ha dit. Segons Pota, "abans a la màgia no li interessava estar dins del món de l'art perquè si hi era volia dir que hi havia un truc o un artifici, ara tothom sap que hi ha un truc, per tant, ens interessa estar dins del món de l'art per dignificar la màgia i fer-la créixer".

El festival aquest any augmenta un 42% el pressupost i comptarà amb una xifra de 50.000 euros. Segons ha detallat el mag Jordi Pota, un terç del pressupost estarà finançat per l'Ajuntament de Tona i la Diputació de Barcelona; el segon terç està finançat per fons privats; i l'últim terç es finançarà amb les entrades dels espectacles.

Publicat per
Jan Riera, Mag Pota i l'alcalde de Tona, Josep Salom | Aj. de Tona

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: