17 d’abril 2017

La Diputació lliura a Canet l’estudi per a recuperar el cafè teatre l’Odèon



La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Canet de Mar els estudis previs per a la recuperació del cafè teatre l’Odèon i la urbanització de la plaça Colomer. Els estudis parteixen de la reconstrucció de la part enderrocada com a conseqüència de l’accident mortal del 2007, i proposa la recuperació patrimonial de l’edifici de Rafael Masó per adaptar-lo a una nova realitat urbana i funcional.
Segons informen fonts de la Diputació, aquesta proposta, realitzada pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), s’articula en tres grans àrees. La planta baixa situada sota les voltes ceràmiques en contacte amb la plaça Colomer que es convertirà en espai de bar, a més de ser el nou accés, vestíbul i foyer de la Sala, amb els serveis i la taquilla, espai també apte per la celebració de petits actes més participatius i informals.
Les mateixes fonts ha afegit que la Sala, amb les terrasses i la balconada vinculades a la plaça a través de les escales exteriors, ofereix una gran versatilitat d’ús per a tot tipus d’actes i espectacles gràcies a les múltiples configuracions possibles. Així mateix, el cos de serveis a l’escena no només aporta els espais per a que la Sala pugui desenvolupar la seva funció sinó que aporta la volumetria necessària per emmarcar i justificar la solució de continuïtat de l’edifici.
El treball ha estat lliurat aquesta setmana pel diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l’alcaldessa, Blanca Arbell.
El cafè teatre l’Odèon, obra de l’arquitecte gironí Rafael Masó, va entrar en servei al 1923 i va ser la seu de la primera cooperativa de consum documentada a l’estat espanyol. En planta baixa, va obrir l’economat i, a la primera planta, el cafè amb l’ampli saló de ball per a la l’activitat social i de lleure dels seus afiliats.
L’activitat a la sala l’Odèon ha estat força important, al 1931 es va iniciar com a cinema, després de molts alts i baixos a finals dels anys setanta i durant bona part dels anys vuitanta, del segle passat, va esdevenir un centre de referència per a la música i les arts escèniques que transcendia la comarca del Maresme.
El cafè teatre l’Odèon va tancar les portes l’any 1988 per efectuar una reforma per seguir l’activitat sota els auspicis de l’Ajuntament. Diversos problemes relacionats amb les subvencions i la titularitat de l’edifici van fer fracassar aquest intent. Finalment, al 2007, es van iniciar les obres de rehabilitació, però un malaurat accident mortal va derruir bona part de l’edifici i es van paralitzar les obres.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...