03 d’abril 2017

Les obres completes de Shakespeare, al damunt d'una taula



La companyia Forced Entertainment porta al Teatre Lliure una original forma de representar el dramaturg anglès.

Sis intèrprets de la companyia Forced Entertainment representaran entre el 4 i el 9 d'abril fins a 36 obres de teatre de William Shakespeare al Teatre Lliure de Gràcia. Cadascuna durarà entre 45' i 1 h. Però potser el més sorprenent és que a cada funció d'aquests Complete Works: table top Shakespeare hi surt només un actor o una actriu, que, assegut rere una taula, narra la corresponent comèdia o tragèdia del dramaturg usant objectes d'ús quotidià. Tim Etchells es troba al capdavant d'aquest projecte i n'assumeix la direcció, si bé la implicació dels intèrprets en la iniciativa també es fa evident pel fet que ells mateixos han elaborat els textos a partir de les obres originals de Shakespeare que després interpreten.

Així, per exemple, Hamlet pot ser una tassa; Macbeth, un ratllador de formatge, i un saler i un pebrer són el rei i la reina. Una manera de presentar les obres que, com explica el mateix Etchells, és similar a la dels espectacles de titelles, i que els serveix per "despullar" la dramatúrgia de Shakespeare, anar a l'essència, i per a l'espectador per comprovar com, fins i tot sense grans decorats ni un munt d'intèrprets, sense vestuari ni jocs de llums, sense ni tan sols desenvolupar tots els vessants del text, fins i tot així, dèiem, les obres de Shakespeare no només s'aguanten perfectament en un escenari sinó que segueixen arribant molt endins.

Per aconseguir fer les 36 representacions en només sis dies, les jornades seran maratonianes: els caps de setmana ja arrencaran a les 11 h del matí i la darrera funció començarà a les 23 h, mentre que els dies feiners seran de 19 h a 22 h. Es pot comprar entrada per a una sola representació –preu de 6 a 12 €– o bé optar per paquets de dos, tres, quatre o cinc espectacles.

Més informació al web del Lliure.

publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...