Passions a Catalunya


Ver Passions a Catalunya en un mapa més gran
cerveraCervera. La Passió
Carrer de la Passió
25200 Cervera


esparregueraEsparreguera. La Passió
Avinguda de Francesc Marimon
08292 Esparreguera

granollers-canovellesGranollers i Canovelles. La Passió.
Parroquia Nuestra Señora De Fatima Carretera Caldes 23
08402 Granollers

El grup d’Armats de Mataró representa escenes de la Passió com una de les seves activitats durant la Setmana Santa. Aquestes representacions van començar l’any 1983. Han anat passant per diferents formats i s’han anat representant en diferents espais de la ciutat, alguns a l’aire lliure i d’altres en teatres tancats. Depenent dels espais s’ha representat en directe o amb els textos enregistrats.

olesaOlesa de Montserrat. La Passió
C/ Anselm Clavé 109
08640 Olesa De Montserrat


reusReus. La Passió
Fundacio Teatre Fortuny.
Plaça Prim 4
43201 Reus
977 331 197


Sant Hilari Sacalm. La Passió
La Setmana Santa de Sant Hilari Sacalm té una història documentada pel cap baix de més de 250 anys. Abans de 1731 ja se celebraven a aquesta localitat de la comarca de la Selva processons en les quals hi intervenien, a més dels “passos” o “misteris” alguns personatges de la Passió (“misteris vivents”) com ara Maria Magdalena, Maria de Betània i Maria La Pecadora.
El Via Crucis Vivent s’inicia a la plaça de l’Església, on es representa el judici de Ponç Pilat i avança lentament, enmig del so dels tabals i les llances dels armats, fent un recorregut integrat per 14 escenes fins al turó de la Vaga, també anomenat turó de la Crucifixió, on tenen lloc les escenes finals del drama sacre.
Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional el 18 de maig de 1999.
Parroquia Sant Hilari
Calle de la Rectoria 4
17403 Sant Hilari Sacalm
972 86 82 22

ulldeconaUlldecona. La Passió
Major, 147
43550 Ulldecona (Tarragona)


llinarsVeniu a mi. La Passió de Llinars
Nom del grup: Till-Tall (Teatre independent Llinars- Teatre amateur Llinars)
Any de fundació: 1987
Domicili: C/ Ravalet (antic Escorxador)
08450 Llinars del Vallès
L’any 1987 una sèrie de gent amb inquietuds artístiques convoca una reunió oberta a tothom per proposar la creació d’un grup de teatre i d’animació de carrer, sense ànim de lucre. Es redacta una normativa i es troba un local social (Centre Cultural i Recreatiu de Llinars, propietat de l’Ajuntament) En aquell moment el grup el formen unes 30 persones.
Les primeres activitats que es duen a terme són: un espectacle de varietats al Cinema-Teatre de Llinars i un Pessebre vivent a l’aire lliure als jardins del Centre Cultural i Recreatiu.
El març de 1988 el grup es consolida i passa a anomenar-se Till-Tall. Es redacten uns estatuts oficials i es lloga un local social propi. Des d’aleshores aquestes han estat les nostres activitats.
Verges. La Passió
Ajuntament de Verges
Telèf: 972 78 00 07
La Placeta, 1
17142 Verges
La Passió de Verges, que s’escenifica únicament la nit de Dijous Sant, conserva les característiques més tradicionals d’aquesta mena de representacions de Setmana Santa. Hi ha qui afirma que la processó podria estar datada l’any 1347, però l’estructura actual ens ha arribat, almenys des del segle XVIII. El text que es representa, que és el més antic de les passions que es fan a Catalunya, va ser revisat i adaptat per Fra Antoni de Sant Jeroni cap a l’any 1773 a partir de diversos textos anteriors.
Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional el 30 de setembre de 1983.

La representació té lloc als carrers del municipi