27 de novembre 2007

Desesperació al Palau Josep Mora

www.capgros.com
26 de novembre de 2007

El Platges de Mataró va perdre davant el cuer per 53-56 en un partit marcat per la falta d’encert dels unionistes, als qui no els hi va sortir res

per Aida Soriano Fiérrez
Quarta derrota del Platges de Mataró i tercera consecutiva de la temporada per al conjunt que dirigeix Albert Illa. Dissabte, però, la derrota va ser fruit d’un partit per oblidar i contra l’últim classificat del grup C de Lliga EBA, el CB AESC Ramon Llull, que encara no coneixia el triomf. I és que durant el matx de dissabte passat, dia 24, al Josep Mora va regnar la desesperació i la impotència. Desesperació, en veure com els tirs de cadascun dels jugadors del Platges, començant per Jordi Ventura i acabant per Edu Alcaraz, no entraven, i impotència, en contemplar com els àrbitres assenyalaven en moments claus de l’encontre uns passos a Iki i una antisportiva a Jobacho que desmuntaven les aspiracions dels mataronins. Però més enllà de tot això i del mal que fa la derrota, si res va sobrar en la nit de dissabte al Josep Mora va ser cor, tot el cor del món que els jugadors locals van posar sobre la pista. Bo i així, als unionistes res els hi va sortir del dret per molt que ho van intentar i després de la derrota davant el Ramon Llull es situen setens a dues victòries de les primeres posicions.

Durant els primers deu minuts del partit de dissabte, corresponent a la desena jornada de Lliga EBA, els assistents al Josep Mora contemplaven estupefactes com el cuer endossava un parcial inicial de 4-14 als d’Albert Illa. Mentre els unionistes intentaven entrar a cistella per llocs impossibles, el rival anotava fàcil i marxava al marcador. Però gràcies a la bona pressió exercida pels locals i a l’anotació de Sergi Homs (11 punts), els mataronins retallaven distàncies i aconseguien igualar el matx a 17 després que Jordi Ventura convertís dos tirs lliures. Tot i així, al final del primer quart s’arribava amb un 17-22 favorable als visitants. La vertadera davallada estaria per arribar. Perquè de mica en mica, els unionistes s’anirien fent més i més petits al costat dels jugadors del Ramon Llull, que davant les facilitats defensives i la precipitació en atac dels locals marxaven novament al marcador i, amb un parcial de 7-14, s’arribava al descans amb un 24-36 sorprenent. I és que més que la diferència salvable que reflectia l’electrònic, el que realment era preocupant era la manca de reacció del Platges de Mataró, que impotent perdonava una i altre vegada de cara a cistella.

En la represa res va millorar i l’únic consol pels locals arribava per part de la baixa anotació aconseguida pel rival, amb un parcial en el tercer període de 7-4. Els locals ho intentaven i ho tornaven a intentar, però amb un baix encert anotador tant en tirs de dos com en tirs lliures, la situació no millorava. Així doncs, al definitiu i últim quart es va arribar amb un 31-40 que feia presagiar el pitjor. Contràriament, però, el Platges de Mataró va despertar i amb més cor que no pas una altra cosa, va començar a escurçar diferències en el lluminós. De la mà de Ventura (11 punts) i de Jobacho (17 punts), els unionistes van empatar el matx a 47. Va ser llavors quan els àrbitres van intervenir i la impotència es va apoderar dels jugadors d’Albert Illa en veure com la cistella d’Iki, que suposava avançar-se al marcador, era anul·lada pel col·legiat, que assenyalava uns passos que només veia ell al pivot nigerià. Així, i després d’igualar posteriorment a 50, un triple de Gerard Hernández (18 punts) obligava als mataronins a forçar la personal si volien optar a la victòria a falta de 47 segons. Però novament els àrbitres assenyalaven una rigorosa antisportiva a Jobacho tirant per terra tota la feina feta i acabant amb tota possibilitat de victòria. Al final, 53-56 i derrota dels unionistes.

Albert Illa: “Ho hem fet molt malament”
A la conclusió del matx, l’entrenador unionista, Albert Illa, es mostrava molt crític amb el seu equip, però també amb els àrbitres: “Hem treballat molt, molt malament, però hem treballat molt els dos equips. Per a mi és una falta de respecte que un àrbitre xiuli uns passos claríssims que no són”. “Ho hem fet molt malament durant el partit, però hem lluitat molt i s’ha d’agrair el treball i la lluita dels jugadors encara que les coses no surtin”, afegia el tècnic.

Diumenge vinent els unionistes es desplaçaran a la pista del Santfeliuenc amb la mirada posada en esborrar el partit davant el Ramon Llull, sumar una victòria i reemprendre el vol.


La jornada

Fitxa tècnica
53 - Platges de Mataró (17+7+7+22): Juan Antonio Jobacho (17), Ignasi Ariño (0), Jordi Ventura (11), Sergi Homs (11), Iki (6) –cinc inicial-, Carles Gómez (0), Conrad Varela, Miki González (5), Edu Alcaraz (1), Adrià Fradera (2), Xavier Garcés, Marius Ferré. Entrenador: Albert Illa.

56 - C.B. AESC Ramon Llull (22+14+4+16): Gerard Hernández (18), Pol Bachs (5), Josep Reyes (9), Daniel Forteza (7), Jordi Gallego (2) –cinc inicial-, Josep Cerdà (1), Salva Jounou, Edgar Boch (4), Bernat Bachs, David Castillo (2), Lluís Martínez (6), Enric Eduard Sanz (2). Entrenador: Alejandro Gil.

Àrbitres: Araceli Mulet i Gerard Monguió. Incidències: 10a jornada Lliga EBA (grup C). Palau Josep Mora, Mataró (Barcelona).

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...