26 de novembre 2007

Mataró acull aquesta nit el lliurament dels Premis Butaca


www.lamalla.net
26 de novembre de 2007

JOSE SOLER
La XIII edició dels Premis Butaca de Teatre i Cinema de Catalunya viurà aquest dilluns la seva gran nit al Pavelló Teresa Roca de Mataró. La gala servirà per conèixer tots els guardonats per votació popular en les diferents categories. El musical El dúo de la africana, amb 9 candidatures, és el muntatge que acapara més nominacions. Plataforma, de Calixto Bieito i Una còpia, de Jordi Prat, amb 5 cadascuna, són les perseguidores pel que fa a muntatges teatrals. Quant a cinema, Salvador, de Manuel Huerga, i El Labertinto del Fauno, de Guillermo del Toro, són les més nominades amb tres candidatures. En aquesta edició també s'homenatjarà amb els Butaca d'Honor el pallasso Tortell Poltrona i els Cinemes Verdi de Barcelona.
El teatre i el cinema tenen una cita avui a Mataró. Aquesta nit se celebra la XIII gala de lliurament dels Premis Butaca, els premis democràtics i participatius de l'àmbit teatral i cinematogràfic català. Després que Viladecans acollís la gala de l'any passat, enguany li toca el torn a la capital del Maresme, en una cita que ha esdevingut itinerant després d'11 anys celebrant-se a Premià de Mar.

Per categories, el muntatge El dúo de la africana és la que rep més nominacions. Nou candidatures contra les cinc de Plataforma i Una còpia. Les pel·lícules Salvador i El Laberinto del Fauno són les més nominades en la categoria de Cinema, amb tres candidatures, seguides de Ficció, amb dues.

El homenatjats d'aquest edició seran el pallasso Tortell Poltrona i els Cinemes Verdi de Barcelona, que rebran el Butaca d'Honor.

La gala de lliurament de premis se celebrarà al Pavelló Teresa Maria Roca de Mataró a partir de les 22.00 hores. L'espectacle comptarà amb les actuacions de Clara Segura i Albert Triola, Dani Nel·lo i Miriam Swanson, Lídia Pujol, la companyia de dansa Transit de Maria Rovira i la intervenció d'Ángel Pavlovsky.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...