27 de novembre 2007

Nova victòria del sènior femení del Platges de Mataró

25 de novembre de 2007

Les unionistes, tot i patir fins el final, no van deixar que el partit se’ls hi escapés i van vèncer un rival directe com és el Reus per 55-49

per Aida Soriano Fiérrez

Contra el Reus, sí. Contra el Reus, el sènior femení del Platges de Mataró va aconseguir la quarta victòria de la temporada i segona consecutiva després de nou jornades a Copa Catalunya. Dissabte passat, dia 24, el conjunt dirigit per Joan González es va fer amb el triomf per 55-49 davant el Reus, un rival directe en la classificació en la lluita per defugir les places de descens. D’aquesta manera, les unionistes encadenen per primera vegada en la campanya 2007-2008 dues victòries seguides. El matx, disputat al Palau Josep Mora, no va ser gens fàcil per a les locals, que van arribar als últims minuts de partit amb una minsa renta al marcador que les va fer patir fins a la conclusió, tot i haver anat per davant durant gairebé tot l’encontre.

Dissabte, el primer quart se’l va endur el quadre unionista per un curt 12-10. Però deu minuts més tard, les de Joan González marxaven al descans un punt per sota (24-25) al marcador. I és que el poc encert en triples de les unionistes (3 de 19) va minvar les opcions d’atac de les locals. En la represa, però, el Platges de Mataró va posar la directa i gràcies a la bona actuació de Cristina Bruna en el rebot i en atac (màxima anotadora amb 15 punts), secundada per Cristina Navarro, Roser Cuquet i Laura Argemí, l’equip va marxar del rival, es va endur el tercer període (16-7) i va arribar als últims deu minuts de joc amb un 40-32, prou esperançador. Tot i això, encara hi hauria temps pel patiment i amb un 0-5 en els instants inicials de l’últim temps, les unionistes veien com el Reus s’acostava perillosament. Però les de la capital del Maresme no es van acovardir i es van decidir a anar definitivament a per la segona victòria consecutiva de la temporada, que arribava minuts després per 55-49. Un triomf que permet a les mataronines mantenir-se a mitja taula amb quatre partits guanyats i cinc perduts.

Joan González: “Malgrat les dificultats, hem tirat el partit endavant”
En concloure el matx contra el Reus, el tècnic unionista, Joan González, estava content per la victòria i declarava que el triomf donava “molt d’aire” al seu conjunt, perquè “malgrat no fer un bon tir exterior i tenir dificultats, hem pogut tirar el partit endavant”. “Quan aconseguim guanyar tres o quatre partits seguits la cosa anirà a millor”, afirmava l’entrenador del Platges de Mataró. I és que Joan González assegurava que el que necessita el seu equip és “tranquil·litat de resultats per jugar millor a bàsquet”.

El proper dissabte, dia 1 de desembre, el Platges de Mataró buscarà a la pista del JE Terrassa, un altre rival directe, un triomf que les permeti reafirmar la dinàmica positiva de resultats i aconseguir una posició tranquil·la a la classificació de Copa Catalunya.

L’ENTREVISTA:
Cèlia Garcia Colominas (aler unionista)
Avui heu aconseguit una victòria molt important de cara a assolir la continuïtat que demanava Joan González.
Sí, perquè en ser un partit guanyat, un perdut trenca una mica, sí que necessitàvem aquesta empenta.

Però heu patit de valent.
Hem patit bastant. Avui realment no ha estat el millor partit, el que passa és que estem contentes perquè ho necessitàvem a nivell classificatori.

Has estat l’únic fitxatge que arribava a l’equip sense haver jugat mai a la Unió. Com ha estat la teva adaptació?
Molt bona. No havia estat aquí mai, però les coneixia a totes d’haver jugat en contra, i molt bé. Realment és un grup molt maco.

Sou una barreja de jugadores veteranes i saba nova.
Sí, lo que ens aporten les joves és molta qualitat i el que intentem aportar les que ja portem una anys jugant és una mica l’experiència, i hi ha una combinació de talent i experiència que realment jo crec que és un bon grup.

La setmana vinent jugueu contra el JE Terrassa, un equip contra el que veu perdre en pretemporada. Com afronteu el partit?
Amb moltes ganes. Ja ens les vam trobar a principi de temporada, i amb moltes ganes i avui havent guanyat encara més. Jo crec que si treballem fort aquesta setmana i millorem moltes de les coses que avui no ens han anat gaire bé, anirà bé.

Fitxa tècnica
55 - Platges de Mataró (12+12+16+15): Anna Sala (5), Laura Argemí (11), Cristina Bruna (15), Roser Cuquet (10), Cristina Navarro (10) –cinc inicial-, Mireia Vila (2), Maria Massuet (0), Carla Badia (0), Anna Moncasi (0), Cèlia Garcia Colominas (2), Teresa Gómez. Entrenador: Joan González.

49 - Zamar 2000 S.L. Reus Ploms (10+15+7+17): Galferan 0), Adsera (6), Domingo (11), Sedo (5), Badia (4) –cinc inicial-, Pueyo, Daroca (5), Martínez (0), Domínguez (8), Folch (10). Entrenador: Bonet.

Àrbitres: Fernández Sánchez i Álex Ming. Incidències: 9a jornada Copa Catalunya Femenina. Palau Josep Mora, Mataró (Barcelona).

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...