29 de novembre 2007

JUAN MAYORGA OBTÉ EL PREMIO NACIONA DE TEATRO



www.elperiodico.cat
22 de novembre de 2007

Juan Mayorga obté el Premio Nacional de Teatro
• La distinció de circ recau en Francisco Tébar, àlies 'Picasso Júnior'

El dramaturg Juan Mayorga.
EL PERIÓDICO
MADRID
El dramaturg Juan Mayorga (Madrid, 1965) va ser guardonat ahir amb el Premio Nacional de Teatro que concedeix el Ministeri de Cultura. "He compromès la meva escriptura amb el teatre i el meu horitzó és arribar a l'espectador", va declarar ahir quan va conèixer la notícia. La distinció en l'àmbit del circ va recaure en el malabarista Francisco Tébar, àlies Picasso Júnior, que va dir que s'alegrava que "Espanya comenci a reconèixer que l'espectacle del circ no és només per a nens".
Mayorga va assenyalar que els premis, "més que per ratificar un treball, serveixen per exigir-te en els teus projectes futurs i quan es tracta d'un com aquest, pel qual han passat grans mestres, se sent que s'ha de treballar molt per estar a l'altura d'aquesta confiança". En aquest sentit, va voler compartir el guardó amb tots els directors i actors que han defensat el seu teatre. "El dedico als que han fet que la meva escriptura no sigui només literatura dramàtica, sinó que es converteixi en experiència teatral", va indicar.
El dramaturg, que va acabar la llicenciatura de Filosofia i Matemàtiques i ja va guanyar premis com el Calderón per Más ceniza o el Borne i el Caja España per Cartas de amor a Stalin, va assegurar que el treball de l'escriptor "és modest però fonamental", ja que "proposa accions físiques o verbals que després, a través de l'actor, es converteixen en una experiència que permet a l'espectador revisar la seva vida. És bonic i ambiciós", va afegir. Actualment coincideixen a les cartelleres madrilenyes diverses obres seves: una reposició d'un text no nou, El gordo y el flaco, a la Sala Triángulo; La tortuga de Darwin, al Teatro de La Abadía, i La paz perpetua, al María Guerrero. La seva versió d'El rei Lear es portarà al teatre Valle-Inclán. A més, acaba d'estrenar a París Himmelweg, obra que també s'està muntant al Teatre Nacional de Noruega.

FOTO MAYARGO



VANGUARDIA

Juan Mayorga y "Picaso Junior", Premios Nacionales de Teatro y Circo 2007
Cada uno de los galardones está dotado con 30.000 euros

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...