26 de novembre 2007

Emotiu adéu a Mercè Bruquetas


http://diarimaresme.com
26 de novembre de 2007

L'actriu catalana, filla predilecta de Vilassar de Dalt, Mercè Bruquetas i Lloveras, va morir aquest divendres a l'edat de 86 anys. Diumenge, un centenar de persones es van aplegar al cementiri de Vilassar de Dalt per donar l'últim adéu a l'actriu. Veïns, amics i autoritats van voler acompanyar la família de Bruquetas que han volgut que el cos de l'actriu descansés al seu poble natal. Durant l'acte Paquita Puig va llegir un text emotiu escrit per l'actor Enric Major.

Una veterana del teatre català

Mercè Bruquetas, com molts l'han definit, era una veterana del teatre català. L'atzar, com ella mateixa va admetre, va fer que la noia jove que en aquell temps tenia 23 anys i que des de ben petita feia teatre d'aficionat al seu poble natal, Vilassar de Dalt, fos descoberta un dia pels empresaris del Teatre Romea que necessitaven una dama jove. D'aquesta manera, va saltar a Barcelona en una època en la qual es pertanyia a un grup d'actors estables, els contractes eren per a tota la temporada i hi havia doble o triple funció els diumenges.

Els grans èxits

En aquest context va topar amb personatges com Pau Garsaball, Núria Espert, Julieta Serrano, Alejandro Ulloa i Paco Martínez Soria entre d'altres. Va fer-se un lloc en tots els gèneres, tant en vers com en prosa, tant en el dramàtic com en el còmic. El gran reconeixement li va arribar, però, al 1977 quan va rebre el premi Margarita Xirgu per la seva interpretació a Mercè dels uns, Mercè dels altres, monòleg que va encarregar ella mateixa al pintor i escriptor Joan Vila Casas, que el va firmar com a Carles Valls. Repetint format i autor de la peça, va aconseguir un altre dels seus grans èxits, La dolça de les Tàpies (1983), en la qual interpretava a una anciana prostituta.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...