26 de novembre 2007

El món del teatre se cita a Mataró


www.capgros.com
25 de novembre de 2007

El pavelló Teresa Maria Roca acull la gala dels Premis Butaca, que comptarà amb una àmplia presència local a l’escenari

per V. B.
La gala de 2006, a Viladecans
Els Premis Butaca, plenament consolidats en la seva XIII edició com la gran cita anual del món teatral i també cinematogràfic de Catalunya, aterren aquest dilluns, dia 26, al pavelló Teresa Maria Roca de Mataró. La capital del Maresme acull la gala, que des de l’any passat itinera per ciutats de la demarcació de Barcelona, després d’onze anys celebrant-se consecutivament a Premià de Mar, ciutat que va veure néixer el certamen.

Els Butaca són uns premis democràtics i participatius, ja que són els mateixos espectadors, a través de la web dels guardons, qui trien els guanyadors entre les quinze categories dedicades a les arts escèniques i tres al ci¬nema. L’estrena del teatre Lliure El duo de l’africana, versió de la tradicional sarsuela dirigida per Xavier Albertí i Lluïsa Cunillé, ha obtingut nou nominacions, entre elles el premi a millor musical i millor direcció teatral. Entre les candidates, també destaquen European House, d’Àlex Rigola, Plataforma de Calixto Bieito o L’agressor de Carme Portacelli. En l’àmbit cinematogràfic, Ficció, de Cesc Gay, és el film més ben col·locat.

Una gala amb sorpreses
La gala del dilluns depararà més d’una sorpresa, ja que l’organització no n’ha desvelat tots els detalls. Mataró, com a seu dels premis, es deixarà notar, ja que a la gala hi actuaran tres noms de pes de les arts escèniques locals: la companyia Trànsit, dirigida per la ballarina i coreògrafa Maria Rovira, l’Aula Municipal de Teatre i l’actor Albert Triola.

Dilluns, dia 26. A les 10 de la nit al pavelló Teresa Maria Roca. Preu: 15 Euros (Tel-Entrada)

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...