dijous, 29 de juny de 2017

Arriba a Sabadell el primer circ social amb rodes, el SabacircEl Circus-Bus esdevindrà una carpa de circ itinerant en el 1r Festival de Circ Social de la ciutat, del 27 de juny al 2 de juliol.

Recuperant l'essència del circ rodamón, el Circus-BUS, un autobús antic de la companyia TUS, serà la carpa itinerant dels espectacles del primer Festival de Circ Social de Sabadell, el SabaCirc. Del 27 de juny al 2 de juliol, la iniciativa portarà espectacles artístics als barris de la ciutat amb un doble objectiu:’apropar la cultura i el circ al públic, i promoure el transport públic. Per això, la cooperativa Transports Urbans de Sabadell (TUS) col·labora amb el festival disposant un autobús antic de la companyia -que no forma part de les línies en servei- i que esdevindrà una carpa de circ itinerant, una iniciativa innovadora a l’Estat.
Toni Porcar: "El circ social és transformador i busca la participació del màxim nombre de ciutadans"
El coordinador del SabaCirc, Toni Porcar, ha explicat a la presentació oficial que “el circ social és transformador i busca la participació del màxim nombre de ciutadans. El 90% de les nostres accions al festival són als barris perifèrics. Treballem a l’espai públic com a connexió entre ciutadans, associacions de veïns, entitats, comerços i institucions. I la meitat dels artistes amb els quals treballem són joves”. Per això, l’equip del SabaCirc oferirà micro-circ, malabars, tallers didàctics i màgia dins d’aquest circ amb rodes.
Itinerari del Circus-BUS:
27 de juny. Plaça de la Creu de Barberà de 18 h a 20 h
28 de juny: Casa dels Pins al carrer Uruguai de 11 h a 14h
28 de juny : Taula rodona a la Biblioteca del Nord a 17 h.
29 de juny: Plaça del Pi de Ca n’Oriac 19 h.
30 de juny: Barri de Can Puiggener de 18 h a 20 h
2 de juliol: Gala final a la plaça dels Castanyers, Can Deu de 16.00 a 21.00

Un semifinalista del Got Talent 2017 actuarà a la primera edició del Sabacirc
Entre els espectacles programats destaca el del xilè Pedro Benavides, que va quedar semifinalista en el programa Got Talent 2017 de Telecinco. Farà acrobàcies i equilibris dins de la seva roda cyr, un aro gegant metàl·lic que propulsa amb el seu cos. L’argentí Fernando Pose oferirà malabars amb pilotes i el català Joel Martí, de la companyia Circo Afilado, mostrarà la dificultat del cable acrobàtic. A més, Andrea Thorson presentarà l’espectacle Secrets, d’acrobàcia i mim i pensat per a tots els públics. La companyia Colze a Colze proposa a Litxa Clown, una pallassa que crea un món sorprenent a partir d’una maleta, un telèfon i un megàfon. El públic de Sabadell també podrà gaudir d’El llac dels cignes, un número de cabaret, amb acrobàcia i clown, per a tota la família de la companyia Passerell.
Debat sobre el circ i 1a Trobada de Clowns de Sabadell
SabaCirc organitza la taula rodona "El circ social. Reptes i oportunitats pel treball als barris" el dimecres 28 de juny a les 17h a la biblioteca del Nord (Ronda de Navacerrada, 60) de Sabadell. Quatre experts analitzaran el circ social com una pràctica artística, educativa i de desenvolupament comunitari, des d’una perspectiva internacional fins a la local, per tal de conèixer quines són les seves potencialitats i límits de treball als barris. D'altra banda, el dissabte 1 de juliol, a les 17.30h al passeig de la Plaça Major, el Festival acollirà la primera Trobada de Clowns de Sabadell. Es tracta d’un espai destinat a la creació, investigació, aprenentatge i comunicació entre pallassos que hagin rebut formació i els apassioni el món del clown.
En aquesta primera edició del Sabacirc, s’ha comptat amb la la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, La Central del Circ i l’Ateneu de 9 Barris de Barcelona, l’Associació de Comerciants de Ca n’Oriac, l’Associació Esportiva Can Deu, l’Acadèmia de Belles Arts i el centre d’emprenedors La Nau Va de Sabadell.
Publicat per
Autor: Marta Rius
Entitat redactora: Federació Ateneus de Catalunya

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: