05 de juny 2017

Els Premis Max més femenins



Lluís Pasqual opta a millor direcció i autoria (In memoriam9 mentre que A teatro con eduardo opta a millor espectacle.

Lluís Pasqual opta a millor direcció i autoria (In memoriam9 mentre que A teatro con eduardo opta a millor espectacle.
Més de 300 candidatures tenen possibilitats de vèncer en les 23 categories que s’entregaran aquesta nit al Palau de les Arts de València. La gala, dirigida pel director de Comediants, Joan Font, comença a les deu del vespre i serà retransmesa per La 2 de TVE. L’eix d’aquesta edició és l’autoria i, principalment, la femenina.

Enguany els Max celebren la vintena edició. Organitzats per la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), van transformant les bases del concurs per mirar d’incloure la màxima pluralitat de propostes d’arreu. Com ja és habitual, sovintegen les candidatures de produccions catalanes. Només en la de millor espectacle de teatre, de les 15 que hi ha, cinc són catalanes (A teatro con Eduardo, Davant la jubilació, Hamlet, Lehman Trilogy i Només són dones), a més d’El fill que vull tindre, dels valencians d’El Pont Flotant.

Les 311 obres que es van inscriure per ser valorades com a candidates es van reduir fins a 112, que sumen fins a 306 candidatures en cada una de les categories.

Ja és públic que es donarà el Max d’Honor a Salvador Távora, de La Cuadra de Sevilla. Pel que fa al Max a la contribució de les arts escèniques, es destaca enguany la fundació del Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro. I el Teatro Yeses rebrà el Premi Max a l’aficionat de les arts escèniques.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...