diumenge, 11 de juny de 2017

'Fuenteovejuna', una celebració al castell de Montjuïc


La companyia Obskené fa cinc anys que gira l'espectacle i ho commemora amb una representació gratis.

Al pati d'armes del castell de Montjuïc la varen estrenar, i allí volen tornar per bufar les cinc espelmes. Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas és un espectacle de la companyia Obskené que fa un quinquenni que volta món i ara torna a la capital catalana. Serà el diumenge 11 de juny a les 18.30 h, i com a bona festa d'aniversari l'entrada és lliure, ni tan sols cal reservar tiquet amb antelació.

La història de Fuenteovejuna és força coneguda i representada en l'àmbit teatral, i tot i estar escrita per Lope de Vega l'any 1613 sembla que no passarà mai d'actualitat. Un poble que cansat de les atrocitats del seu comanador, corrupte i violador, s'uneix per combatre'l i acabar amb ell. L'obra que ofereix Obskené compta amb set intèrprets, es mou a un ritme trepidant i amb una estètica molt treballada. Mentre passa l'acció, els actors comenten i opinen sobre el fet, i ells mateixos es converteixen en víctimes i culpables de la narració. Una adaptació contemporània que signa Anna Maria Ricart, amb direcció de Ricard Soler, escenografia d'Adrià Pinar i coreografia de Marta Hervás.

Des de la companyia s'apunta: "Volem acostar els clàssics a la gent. Per fer-ho, mesclem la força dels versos de Lope amb el llenguatge actual. I també per això, sortim al carrer a cercar un lloc de trobada on presentar, sota la nostra mirada, un clàssic com Fuenteovejuna. És la nostra aposta perquè el teatre traspassi les barreres arquitectòniques que suposen moltes vegades els edificis teatrals".

+ info
Diumenge, 11 Juny 2017
Horaris
18.30 h
Castell de Montjuïc
Informació
Entrada gratis

Publicat per

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: