dijous, 29 de juny de 2017

Wilson i Baríxnikov, tàndem estel·lar al TNCEl director i el ballarí porten quatre dies a Barcelona l'espectacle 'Letter to a man'.

El ballarí i coreògraf Vàtslav Nijinski (Kíev, 1890 - Londres, 1950), que va revolucionar en el seu moment el món de la dansa amb les seves coreografies, va escriure uns diaris quan les malalties mentals l'anaven deteriorant on relatava de forma sincera els seus pensaments i sentiments. Henry Miller en va arribar a dir: "S'expressa de manera tan despullada, tan desesperada, que trenca motlles. Si no hagués acabat al manicomi, seria tan bon escriptor com ballarí". Un altre llegendari ballarí, Mikhail Baríxnikov, serà del 29 de juny al 2 de juliol al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per interpretar Letter to a man, un espectacle que s'endinsa en la ment fragmentada de Nijinski basant-se en els seus diaris.

Seran només quatre les oportunitats de veure Letter to a man a la capital catalana, un muntatge que compta amb la direcció de Robert Wilson, i que, com en totes les seves obres, el text, la llum, l'escenografia i la música gaudeixen d'una importància cabdal. Nascut a Waco (Texas) el 1941, Wilson és dramaturg i director de teatre i òpera i és considerat un dels creadors escènics en actiu més importants. Acostuma a fer el text de les obres que dirigeix així com a concebre'n l'escenografia i la il·luminació. Mikhail Baríxnikov va néixer a Riga el 1948 i és ballarí, coreògraf i actor. Hi ha qui ha dit d'ell que és el ballarí més perfecte, i ha fet tant ball clàssic com dansa moderna.

L'espectacle, de poc més d'una hora de durada, és en anglès i rus amb sobretítols.

Per a més informació, consulteu la pàgina del TNC.

Publicat per

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: