dilluns, 12 de juny de 2017

La Perla 29 encara el seu primer Lorca amb el "gran repte" de 'Bodas de sangre'La companyia La Perla 29 i el seu director, Oriol Broggi, s'enfrontaran a la primera interpretació d'un muntatge del poeta i dramaturg Federico García Lorca amb el "gran repte" de la tragèdia 'Bodas de sangre' a partir del proper dimecres 14 de juny de la mà d'un elenc de sis actors, alguns dels quals protagonitzen més d'un paper i, fins i tot alguns, interpreten el mateix.

Els actors Nora Navas, Clara Segura, Montse Vallvehí, Pau Roca, Ivan Benet, Joan Gariga, Marc Serra, Marià Roch i un cavall encapçalen el repartiment de la peça teatral amb l'accent en la poesia dels textos de Lorca, a qui Broggi ha considerat un "poeta molt gran i artista en tots els sentits".

"Hem construït una poètica per a les nostres oïdes, en què l'estructura dramàtica queda en segon terme i la poesia en un primer", ha subratllat Broggi, que ha destacat la força teatral del text, que amb prou feines s'ha representat a Barcelona.

Segons el dramaturg, 'Bodas de sangre' representa un mite per al món del teatre i els espectadors, per la qual cosa, d'entrada, el text ha aclaparat el director i l'elenc d'actors, que han explicat la seva temptació de sonar petulantes amb l'entonació de textos tan poètics.


En aquesta línia, Clara Segura --que mai havia interpretat Lorca abans-- ha subratllat l'"àuria" que acompanya aquest text de Lorca, que, al seu judici, atresora les millors frases entonades fins ara per expressar la passió entre una parella, entre una mare i una filla.

"EMOCIÓ DE LA PARAULA"

L'actriu Nora Navas, que encara el seu quart text de Lorca amb l'obra actual, ha celebrat que entre tots han fet créixer aquest text de Lorca i han pogut volar amb les seves paraules amb "l'emoció de la paraula".

El muntatge introdueix un personatge nou que és el de la música amb composicions de Joan Garriga, ha celebrat Broggi, que també ha subratllat el fitxatge d'un cavall en escena per simbolitzar de la millor forma la "virilitat, el desig, l'erotisme, la bellesa i la mort" que destil·la aquest animal en els textos de l'andalús.

MARGARIDA XIRGU

'Bodas de sangre' és una tragèdia escrita en vers i en prosa que es va estrenar el 1933 en el Teatre Beatriz de Madrid per la Companyia de Josefina Díaz i Manuel Collado i va ser portada al cinema per Edmundo Guibourg el 1938 protagonitzada per la musa lorquiana Margarida Xirgu, ha recordat Broggi.

El muntatge, protagonitzat per Navas i Segura, dóna veu als personatges d''El nuvi', 'La núvia', l'enamorat 'Leonardo' --l'únic que té nom durant l'obra-- i 'La mare' en un escenari a quatre bandes que ocupa la nau gòtica del Teatre Biblioteca de Catalunya gairebé íntegrament.

Publicat per
Pili Redondo
http://www.aldia.cat/arts/noticia-perla-29-encara-seu-primer-lorca-amb-gran-repte-bodas-sangre-20170606144921.html

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: