21 de setembre 2010

Àlex Rigola revisa 'Gata sobre teulada de zinc calenta'

www.elperiodico.cat
11 de setembre de 2010


«De totes les grans obres m'interessa la seva contemporaneïtat». Aquesta màxima insubornable d'Àlex Rigola es manté en la que reobrirà el vell Lliure el dia 30, Gata sobre teulada de zinc calenta, un clàssic de Tennessee Williams estrenat el 1955 i amb una arxifamosa versió cinematogràfica el 1958. Rigola va desgranar ahir aquesta contemporaneïtat del text i altres motius que el van fer decidir a triar-lo per a un dia tan esperat. La trama és de sobres coneguda. Brick (Joan Carreras) i Maggie (Chantal Aimée), una parella en una greu crisi, van a la mansió familiar per celebrar l'aniversari del pare de Brick (Andreu Benito). El patriarca, greument malalt, viu amb la seva dona Mae (Muntsa Alcañiz) i el seu altre fill, Gooper (Santi Ricart), que opten a la seva fortuna. Un drama familiar en tota regla.

33 «M'interessa el Tennessee Williams que se centra en l'ésser humà, en les relacions familiars i en el que ens costa parlar amb les persones estimades». El segon acte de l'obra, quan el pare intenta fer de terapeuta del seu turmentat fill, el va fer decidir en la seva elecció. «Em trenca el cor des de l'inici». Rigola ha eliminat personatges i hi ha incorporat la música en directe d'un pianista (Raffel Plana), «com a contrapunt a uns diàlegs tan durs». I un vestuari «a l'estil Mad Men» col•labora en la indefinició temporal. «Hi ha aires dels anys 50, però podria passar ara».

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...