14 de setembre 2010

Primeres espases per la nova temporada de teatre i dansa


www.totmataro.cat
1 de setembre de 2010


Cesc Gelabert, Clara Segura, Julio Manrique, Trànsit o Oriol Broggi passaran pel Monumental
Cugat Comas

Després d’un any en què les obres, i la poca inversió, van fer minvar l’oferta, la tardor es presenta especialment atractiva a Mataró, amb una programació pel Monumental i Can Gassol, que surt de l’armari com a espai escènic efervescent. La ciutat tornarà a acollir les primeres espases del teatre en català i presenta una primera línia de flotació d’enveja. En teatre, el nom de Julio Manrique ve al davant de tot, per ser el director de moda que signa ‘Coses que dèiem avui’, que obrirà temporada el 8 d’octubre. El segon espectacle ‘Un Déu salvatge’ és un Yasmina Reza avalat per actors com Ramon Madaula i Vicenta N’Dongo. I rematen l’oferta teatral dues obres dirigides per Oriol Broggi. Una peça de Filippo com ‘Natale in casa cupiello’ i un altre dels grans moments de la temporada, l’Electra de Sòfocles amb Clara Segura de protagonista.

El que pinta a priori com el gran moment de la temporada és el Belmonte de Cesc Gelabert, una al•legoria dansada al món i l’estètica taurina amb música de Carles Santos. Serà el 13 de novembre. Més dansa i de la casa serà el que durà l’espectacle Désir al Monumental –on se n’havia vist el work in progress– amb el que la companyia Trànsit Dansa de Maria Rovira jugarà a casa.

Petit format a Can Gassol
Després de les grans propostes, les apostes emergents. El Centre de Creació d’Arts Escèniques de Can Gassol acollirà quatre espectacles dins el cicle de petit format entre els que destaca ‘El so del taronger’, el premi local a la creació escènica que signen Neil Harbisson i Moon Ribas. D’activitats familiars tampoc pot haver-hi queixa, n’hi ha dues i en les millors mans: “Ballem en família”, amb Trànsit Dansa i “Cantem en Família” amb els exitosos Gospel Sons.

I a tot això cal afegir-hi la retransmissió de Lulú en directe des del Liceu dins el projecte Anella Cultural, la Xarxa d’Espectacles amb la seva oferta permanent de teatre infantil i, a més, una prou digna temporada musical –que recull iniciatives d’entitats locals i dos dies de programació del Foment– des dels concerts “locals” de la Nota, l’Agrupació Musical o el Cor Madrigalista a Pep Sala, l’òpera bufa Don Pasquale o un concert simfònic.

A Mataró fem coses

foto : Foment Mataroní Organitzen una sessió de cinema a la fresca al Pati del Cafè Nou on hi ha la pantalla de cinema més històrica que ten...