16 de setembre 2010

L'energia de 'Somorrostro'

www.elperiodico.cat
8 de setembre de 2010


Maria Rovira i Trànsit evoquen l'essència del barri amb flamenc i contemporània

MARTA CERVERA
BARCELONA

Somorrostro és una injecció d'energia. Vuit ballarins de dansa contemporània i tres de flamenc transporten al públic l'essència del que, per la coreògrafa María Rovira, va ser el Somorrostro, un barri de barraques al costat de la Barceloneta on van conviure gitanos i immigrants.

El Somorrostro real, que va ser arrasat per les màquines el 1966, és evocat al principi amb un vídeo que recull imatges històriques del suburbi en blanc i negre, barrejades amb actuals de dues dones ballant flamenc davant del mar. Llàstima que un error tècnic impedís llegir el text que les acompanyava en l'estrena al Romea, divendres passat.

APOSTA SUGGERENT
Rovira rendeix el seu particular homenatge al barri on va créixer la mítica bailaora Carmen Amaya amb una suggerent aposta, amb l'inconfusible segell de la seva companyia, Trànsit, que celebra els seus 25 anys amb aquest espectacle, demostrant el seu poder especialment en els números de grup. Frustració, alegria, melancolia i lluita per la supervivència són algunes de les sensacions que destil•la un muntatge molt ben recolzat per la música d'inspiració flamenca creada per Javier Gamazo, compositor i col•laborador de la companyia, que ja va treballar en anteriors espectacles de Trànsit.

Somorrostro va connectar amb el públic i va arrencar aplaudiments en més d'una ocasió durant la funció. Entre les escenes més aclamades, la de Sol Vázquez, que es marca un impressionant solo amb Joan López en directe a la percussió. Tota la força de l'espectacle recau en el ball i en uns intèrprets entregats que, tot i alguns detalls que aniran polint, van merèixer l'ovació amb què el públic els va premiar. Cal destacar la força de Jennifer Rico. Ella i les seves companyes Marta Serrano i Sara Fernández s'han atrevit a fer un pas endavant deixant la Companyia de Flamenc del Conservatori de Granada per endinsar-se en aquesta atrevida aventura que va satisfer les expectatives en la seva estrena.

A Mataró fem coses

foto : Foment Mataroní Organitzen una sessió de cinema a la fresca al Pati del Cafè Nou on hi ha la pantalla de cinema més històrica que ten...