24 de setembre 2010

La revista 'Nit de Sant Joan' obre el nou Arteria

L'espectacle, adaptat per Carles Alberola, manté la poètica naïf dels 80
Dagoll Dagom rescata el «galàctic musical» amb cançons de Sisa

Amb un record nostàlgic i la il•lusió que l'avinguda del Paral•lel es consolidi com a centre d'activitats culturals i lúdiques, dilluns que ve alçarà el teló el nou espai escènic Arteria Paral•lel amb la revista musical Nit de Sant Joan. Hi haurà coca, cava, macaris, follets màgics, marcians i molt color en un muntatge -rescatat per la companyia Dagoll Dagom tres dècades després de la seva estrena- que arriba a Barcelona amb un any de retard per la demora en les obres de remodelació de la sala.

Una imatge de 'Nit de Sant Joan', amb el personatge de la Coca, que va interpretar Jaume Sisa en l'original.
DAVID RUANO

Ahir, Anna Rosa Cisquella, productora executiva de la companyia i protagonista del muntatge original juntament amb Jaume Sisa -autor de la música- i Joan Lluís Bozzo
-creador del llibret-, va subratllar la «poètica naïf» que respira l'espectacle. Hi ha una nova escenografia, un nou vestuari i nou director, el valencià Carles Alberola, però l'essència es manté.

GAGS SURREALISTES
«S'han modificat alguns arranjaments musicals i s'ha actualitzat alguna escena, però és la mateixa revista galàctica, esquitxada de gags molt surrealistes, que vam idear el 1981 com un homenatge a l'esperit del Paral•lel», afegeix Cisquella. La proposta no enganya. «És un muntatge blanc, un esbargiment per a tota la família. No tot el que es presenta ha de ser càustic i àcid», defensa.

Sobre l'escenari, vuit joves actors -Jordi Llordella, Meritxell Duró i Joan Olivé, entre d'altres- transportaran els espectadors a una revetlla yeyé dels anys 60. A ritme de pop, txa-txa-txas, balades, polques, twist i boleros, la història recrea la nit màgica del solstici d'estiu en què tots els desitjos es poden complir. «Els personatges aconsegueixen fer realitat els seus somnis: el primer petó o un viatge a les galàxies, com el que realitza la Senyoreta González, una conca que jo mateixa vaig interpretar a l'obra original», rememora la productora.

El muntatge, amb cinc músics en directe, arriba ben rodat després d'una gira motivada pel retard en la inauguració de l'Arteria, on recalarà fins a Nadal. Ramon Muntaner, directiu de la SGAE, gestora del polivalent espai (que inclou un cafè teatre i un restaurant), va recordar que a les propostes culturals també s'hi afegirà una destacada oferta gastronòmica amb el segell de Sagardi. Amb l'obertura de l'Arteria i la pròxima recuperació d'El Molino, el Paral•lel, denominat en els seus anys daurats el Broadway català, aspira a recuperar l'esplendor perduda en les nits de Barcelona.

FONT
IMMA FERNÁNDEZ - BARCELONA
WWW.ELPERIODICO.CAT
15 DE SETEMBRE DE 2010

A Mataró fem coses

foto : Foment Mataroní Organitzen una sessió de cinema a la fresca al Pati del Cafè Nou on hi ha la pantalla de cinema més històrica que ten...